Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ostalo

Studenti vole profesore s praktičnim znanjem

Studenti vole profesore s praktičnim znanjem

Portal EduCentar proveo na više od 200 ispitanika istražio čime su ispitanici na svom studiju najviše zadovoljni, a anketa je otkrila da na zadovoljstvo izborom studija svakako utječu kvaliteta profesora, programa i udio praktične nastave.

Anketa je pokazala da studenti vole profesore s praktičnim znanjem – njih 43%, na svom je studiju najviše zadovoljna profesorima. Tako jedan od ispitanika kaže da je najzadovoljniji predavačima stručnjacima ‘koji rade na institutu i mogu prenijeti kvalitetno znanje, koje nije samo teorijsko, već su radili i konkretne stvari u praksi’, dok drugi tvrdi da fakultetski profesori pojedincima pristupaju ozbiljnije, ‘za razliku od srednje škole’.

“Kad imaš profesore kojima nisi samo broj u indeksu, osjećaš da je nekome stvarno stalo do tvog znanja i svako učenje za ispit ili priprema seminara postaju gušt, a ne tlaka”, zaključuje jedan od ispitanika.

Da na zadovoljstvo studiranjem utječe i niz drugih faktora potvrđuje 20% ispitanika koji ističu da su najviše zadovoljni imidžom fakulteta, društvom i studentskim načinom života općenito, ali i pogodnostima koje kao studenti mogu ostvarivati te mogućnošću razvoja karijere na fakultetu.

“Pripadam među sretnike koji imaju relativno malo studenata na godini pa profesorima nismo samo broj”, kaže jedan ispitanik, a drugi kao najveću pogodnost ističe: “Što u sklopu fakulteta imam menzu pa ne moram razmišljati o ručku.”

Ravnotežom između prakse i teorije najzadovoljnije je 20% ispitanika.
“Učimo na konkretnim primjerima iz gospodarstva.”, kaže jedan ispitanik, student privatnog fakulteta ekonomije.

Programom nastave najzadovoljnije je 16% ispitanika koji osim korisnih predavanja i činjenice da su odabrali studij koji vole ističu i dobar raspored gdje ‘nema previše rupa između predavanja’.

“Na diplomskom sam studiju i sada su napokon predmeti koji daju konkretno znanje. Za prethodne razine ne mogu reći isto”, kaže jedan ispitanik.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.