Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Studentska praksa otvara vrata zaposlenju

Praksa u Philipu Morrisu Zagreb (PMZ) nudi priliku za rad na zadacima u realnim poslovnim situacijama, stoga u u toj tvrtci potiču studente različitih akademskih disciplina na prijavu.

Praksa u Philipu Morrisu Zagreb (PMZ) nudi priliku za rad na zadacima u realnim poslovnim situacijama, stoga u u toj tvrtci potiču studente različitih akademskih disciplina na prijavu.

Program prakse uglavnom traje od tri do dvanaest mjeseci unutar jednog od odjela tvrtke, iako može uključivati i više od jednog područja poslovanja. Studenti su uglavnom uključeni u svakodnevne aktivnosti odjela, kao i u rad na specifičnim projektima. Program omogućuje iskustvo rada s vrhunskim menadžerima u uzbudljivom međunarodnom poslovnom okruženju vodeće kompanije unutar industrije. Također, to je i prilika studentima da razmotre mogućnost daljnjeg razvoja vlastite karijere upravo unutar PMZ-a, piše tjednik Lider.

Rad s mentorom Studenti koji posjeduju raznovrsne vještine, inovativnih, svježih ideja i pogleda te motivirani uspjehom pozivaju se na razgovor sukladno preporuci suradnika PMI-ja specijaliziranih za traženje kvalitetnih kadrova. K tome, PMZ radi i na promociji programa studentske prakse na lokalnim događajima predstavljanja poslodavaca, preko službene web-stranice www.pmicareers.com te na predavanjima na raznim hrvatskim sveučilištima i poslovnim školama. Primjerice, ove je godine promovirao mogućnost prakse na Sveučilištu u Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru te VERN-u i ZŠEM-u. Ipak, najbolja promocija programa praksi koje nudi iskustva su praktikanata.

Uobičajeno pitanje ‘Kakva je bila praksa u tvom odjelu?’ postavili smo Kristini Jelečki, bivšoj praktikantici u odjelu marketinga, koja je praksu odradila u 2011. godini te se nedavno pridružila timu PMI-ja kao stručni suradnik za tržišnu marku proizvoda za regiju Srednja Europa – jug.

– Opisala bih tu praksu kao izazovnu, iznimno zanimljivu te korisnu za moj budući profesionalni razvoj. Radna je atmosfera ovdje izrazito pozitivna, prijateljska i produktivna te sam uživala odrađujući praksu. U početku mi je izazov predstavljao nedostatak praktičnog iskustva o industriji i trendovima na tržištu, ali uvjerila sam se u istinitost riječi Alberta Einsteina da usred svake teškoće leži neka prilika. Za vrijeme prakse ostvarila sam dobru suradnju ne samo unutar svog, već i s drugim odjelima, što mi je pomoglo brzo se uklopiti u tim. Imala sam intenzivnu komunikaciju sa svim kolegama u odjelu marketinga te s mentoricom, što mi je bilo iznimno bitno. Najveći je izazov bilo potpuno razumijevanje svih ključnih tržišnih pokazatelja, s obzirom na to da je to bio moj prvi kontakt i upoznavanje s njima. U tome su mi pomogli svi kolege s kojima sam radila te su upravo oni bili ključan faktor moje učinkovitosti i uspjeha. Što se radnih uvjeta za praktikante tiče, mogu reći da su oni u odjelu marketinga izvrsni. Upravo sam zbog radne okoline, izazova te prilika za napredovanje i razmišljala o PMI-ju kao potencijalnom budućem poslodavcu – objasnila je Kristina.

Poželjni studenti u najboljih 33 posto

Za praksu se mogu prijaviti studenti završnih godina studija, uključujući i postdiplomante, koji ulaze u najboljih 33 posto studenata u generaciji te koji studiraju tražena akademska područja. Također, trebali bi imati barem jedno relevantno poslovno iskustvo ili praksu, odlično poznavati engleski jezik u govoru i pismu te imati dobro razvijene računalne vještine. Uz to, nužno je i da studenti mogu dokazati vještine vođenja te komunikacijske i vještine rada u timu koje su imali prilike razvijati za vrijeme studija ili prethodnoga profesionalnog iskustva. Osim u akademskim poželjno je da potencijalni kandidati aktivno sudjeluju i u izvannastavnim aktivnostima i pokazuju interes za različite aspekte poslovanja.

Tekst u cijelosti pročitajte na portalu Liderpressa


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.