Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Švicarci odbili ograničiti visoke plaće

Švicarci su na referendumu u nedjelju u velikoj većini odbili ograničiti plaće najviših dužnosnika tvrtki, prema konačnim rezultatima glasovanja.

Švicarci su na referendumu u nedjelju u velikoj većini odbili ograničiti plaće najviših dužnosnika tvrtki, prema konačnim rezultatima glasovanja.

Oko 65,3 posto Švicaraca reklo je “ne” predloženom tekstu.

Inicijativu “1:12 za Fair Pay” pokrenula je mladež Švicarske socijalističke stranke i iskoristivši švicarski model izravne demokracije prikupila 100.000 potrebnih potpisa za referendum.

Incijativa polazi od ideje da nitko u jednoj kompaniji ne bi smio zaraditi više u jednom mjesecu nego netko u cijeloj godini.

Referendumska inicijativa bila je usmjerena protiv “previsokih” plaća najviših dužnosnika multinacionalnih kompanija u Švicarskoj, koje iznose više desetaka milijuna švicarskih franaka.

Prije osam mjeseci Švicarci su se na referendumu odlučili ograničiti plaće i otpremnine menadžera u kompanijama, kada se tako odredilo 67 posto birača.

Švicarci će se ponovno izjašnjavati o plaćama 2014. kada će se izjasniti o incijativi, koju je pokrenula Švicarska sindikalna unija (USS) koja traži minimalnu mjesečnu plaću od 4.000 švicarskih franaka za 42-satni radni tjedan.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.