Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Švicarci odbili ograničiti visoke plaće

Švicarci su na referendumu u nedjelju u velikoj većini odbili ograničiti plaće najviših dužnosnika tvrtki, prema konačnim rezultatima glasovanja.

Švicarci su na referendumu u nedjelju u velikoj većini odbili ograničiti plaće najviših dužnosnika tvrtki, prema konačnim rezultatima glasovanja.

Oko 65,3 posto Švicaraca reklo je “ne” predloženom tekstu.

Inicijativu “1:12 za Fair Pay” pokrenula je mladež Švicarske socijalističke stranke i iskoristivši švicarski model izravne demokracije prikupila 100.000 potrebnih potpisa za referendum.

Incijativa polazi od ideje da nitko u jednoj kompaniji ne bi smio zaraditi više u jednom mjesecu nego netko u cijeloj godini.

Referendumska inicijativa bila je usmjerena protiv “previsokih” plaća najviših dužnosnika multinacionalnih kompanija u Švicarskoj, koje iznose više desetaka milijuna švicarskih franaka.

Prije osam mjeseci Švicarci su se na referendumu odlučili ograničiti plaće i otpremnine menadžera u kompanijama, kada se tako odredilo 67 posto birača.

Švicarci će se ponovno izjašnjavati o plaćama 2014. kada će se izjasniti o incijativi, koju je pokrenula Švicarska sindikalna unija (USS) koja traži minimalnu mjesečnu plaću od 4.000 švicarskih franaka za 42-satni radni tjedan.

Napisao

Preporučujemo

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.