Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Švicarci odbili ograničiti visoke plaće

Švicarci su na referendumu u nedjelju u velikoj većini odbili ograničiti plaće najviših dužnosnika tvrtki, prema konačnim rezultatima glasovanja.

Švicarci su na referendumu u nedjelju u velikoj većini odbili ograničiti plaće najviših dužnosnika tvrtki, prema konačnim rezultatima glasovanja.

Oko 65,3 posto Švicaraca reklo je “ne” predloženom tekstu.

Inicijativu “1:12 za Fair Pay” pokrenula je mladež Švicarske socijalističke stranke i iskoristivši švicarski model izravne demokracije prikupila 100.000 potrebnih potpisa za referendum.

Incijativa polazi od ideje da nitko u jednoj kompaniji ne bi smio zaraditi više u jednom mjesecu nego netko u cijeloj godini.

Referendumska inicijativa bila je usmjerena protiv “previsokih” plaća najviših dužnosnika multinacionalnih kompanija u Švicarskoj, koje iznose više desetaka milijuna švicarskih franaka.

Prije osam mjeseci Švicarci su se na referendumu odlučili ograničiti plaće i otpremnine menadžera u kompanijama, kada se tako odredilo 67 posto birača.

Švicarci će se ponovno izjašnjavati o plaćama 2014. kada će se izjasniti o incijativi, koju je pokrenula Švicarska sindikalna unija (USS) koja traži minimalnu mjesečnu plaću od 4.000 švicarskih franaka za 42-satni radni tjedan.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

A sad je i službeno - najbolji teranino ima Destilerija Rossi. Potvrdili su to zadovoljni posjetitelji prvog Teranino festivala nedavno održanog u Balama.

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.