Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Svilanu za primanje mita osam mjeseci zatvora!

Ipak, bivši direktor programa Nove TV neće kaznu će zamijeniti radom za opće dobro, a u proračun mora platiti 67.500 eura.

Ipak, bivši direktor programa Nove TV neće kaznu će zamijeniti radom za opće dobro, a u proračun mora platiti 67.500 eura.

Bivši direktor programa Nove TV Siniša Svilan na zagrebačkome Županijskom sudu proglašen je krivim za primanje mita u zamjenu za prikazivanje emisija produkcijske kuće Core Media u programu Nove TV. Svilan je dobio osam mjeseci zatvora koje će zamijeniti radom za opće dobro. U proračun mora platiti 67.500 eura.

HRT javlja kako je zamjenica ravnatelja USKOK-a zatražila u završnom govoru da se Svilana proglasi krivim i da mu se oduzme imovinska korist od 67.500 eura jer je nesporno da su emisije Core Medije prikazivane na Novoj TV o čemu je pregovarao Svilan. Istaknula je kako su iskazi svjedoka potvrdili da je Svilan pregovarao o cijeni, davao inicijativu, predlagao projekte i svojim autoritetom utjecao na odluke uprave čija je uloga u tome bila formalna, a ne suštinska.

Branitelj Ljubo Pavasović Visković kazao je, pak, da bivši direktor programa Nove TV prema ugovoru o radu nije bio ovlašten sklapati poslove, nego je o tome na temelju niza provjerljivih parametara odlučivala uprava. Za ključne USKOK-ove svjedoke koji su teretili Svilana, branitelj je rekao da su mijenjali iskaze i branili svoje interese u drugim predmetima preko njegovih leđa.

Iako tijekom suđenja primanje mita nije izravno dokazano, jer se korupcija najčešće odvija bez svjedoka, Svilanovo nedjelo predstavlja visok stupanj društvene opasnosti, jer nagrada ili dar ne smije biti izvor za osobno bogaćenje, kazala je sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Smiljanić obrazlažući nepravomoćnu presudu. Zaključila je da se radi o crnom novcu te da državi štete oni koji takav novac daju kao i oni koji ga primaju.

Potvrdi li Vrhovni sud današnju nepravomoćnu presudu Svilan će u 15 dana morati vratiti ukupan iznos mita koji je navodno primio od studenog 2004. do prosinca 2007. kako bi se na Novoj TV prikazale Core Medijine emisije Jedan na jedan, U sridu, Istraga i Rekonstrukcija.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.