Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Teamnet Hrvatska pokreće specijaliziranu obuku u području poslovnih bespilotnih letjelica

Teamnet Hrvatska kao dio Teamnet Grupe, jednog od vodećih sistem integratora u regiji, po prvi puta u Republici Hrvatskoj organizira program praktičnih uvodnih tečajeva i rasprava o utjecaju i korištenju tehnologija bespilotnih letjelica (UAV) koji će se održati 6. i 7. lipnja 2016. godine u Zagrebu. Nakon uspjeha postignutog u Rumunjskoj, Teamnet ostvaruje najavljenu strategiju predstavljajući bespilotne letjelice za poslovni sektor.

Inicijativa za organizaciju ovog programa seminara i rasprava dio je Teamnetove dugoročne strategije za potporu razvoja tržišta bespilotnih letjelica, pružajući važne informacije o naprednim UAV tehnologijama koje zahvaljujući funkcionalnostima mogu revolucionarno utjecati na brojne industrije kao što su urbani i ruralni razvoj, upravljanje kriznim situacijama, kritična infrastruktura, poljoprivreda, okoliš, energija, geodetske službe, prijevoz ili javne sigurnosti. Kako hrvatsko tržište ima snažan potencijal u korištenju bespilotnih letjelica, a čijem rastu se svjedoči posljednjih mjeseci, Teamnet Grupa odlučila je pokrenuti edukativni program kako bi osnažila lokalne vlasti, te javne i privatne službe kako bi koristili nove tehnologije u obavljanju svakodnevnih poslovnih aktivnosti.

“Klasa poslovnih bespilotnih letjelica bit će jedna od najvećih investicija u regiji u nadolazećim godinama. Od povećanja produktivnosti i smanjenja troškova za poboljšanje životnog standarda, zrakoplovni sustavi će radikalno promijeniti način na koji vidimo svijet i u kojima smo primali relevantne informacije. Više od 100.000 tvrtki širom svijeta već koristi bespilotne letjelice u svom radu, a prema međunarodnim istraživanjima, globalno tržište autonomnih zračnih tehnologija prošle godine premašio je 6,6 milijardi eura. Hrvatska snažno prati nove trendove u gospodarstvu te smo uvjereni kako ćemo ovim programom lokalnom tržištu omogućiti korištenje tih tehnologija koje će postati redovni obrazac poslovanja. Također, EU fondovi snažno podržavaju upotrebu modernih, inovativnih proizvoda u gospodarstvu, tako da su pred Hrvatskom novi potencijali razvoja”, izjavio je Florin Hoinarescu, direktor Teamnet Hrvatska.

Iako bespilotne letjelice bilježe brz porast uporabe sa potvrđenim prednostima njihova korištenja dostupnost informacija kojima će potencijalni korisnici steći uvid u potencijale korištenja u svakodnevom poslovanju nisu dovoljne. Upravo sa ciljem pružanja praktičnih informacija i stjecanja vještina korištenja bespilotnih letjelica, u Hrvatskoj će se 6. i 7 lipnja održati prva inicijativa u segmentu poslovnih bespilotnih letjelica koja će uključivati raspravu i seminar. Tijekom dvodnevnog susreta sudionici iz sektora koji se bave kriznim situacijama te predstavnici katastra moći će produbiti znanja o načelima izgradnje, opremanja i korištenja poslovnih sustava bespilotnih letjelica. Osim toga, Teamnet grupacija nudi niz praktičnih informacija, tako da će sudionici seminara imati prilike steći znanja o radu bespilotnih sustava, analizirati fotografije i video snimke koje su prikupljeni sa Hirrus sustavom te vidjeti rezultate dobivene zahvaljujući bespilotnim letjelicama. Seminarom će moderirati vodeći domaći i strani stručnjaci.

Tehnologija bespilotnih letjelica posvećena poslovnom okruženju predstavlja tržišni segment s najvećim potencijalom rasta na duži rok, kako u pogledu vrijednosti tako i ekonomskog učinka u odnosu na segment bespilotnih letjelica namijenjenih krajnjim potrošačima ili vojnim oblastima. Globalno, broj bespilotnih letjelica koje koriste velike i vrlo velike tvrtke očekuje se da će premašiti broj od 800.000 u 2021. godini, što je gotovo osam puta više od razina ovogodišnjeg, navodi se u studiji Business Insider (BI) inteligencije, koju citiraTeamnet. Prema istom izvješću, UAV industrija će premašiti 10 milijardi eura u idućih pet godina. Poslovni segment bespilotnih letjelica i njihova integracija u složenim sustavima, zajedno s tehnologijama kao što su GIS ili Cloud, predstavlja jedan od glavnih pravaca Teamnetovih ulaganja u narednim godinama.

Postupci koji su potrebni za stjecanje vlasništva nad bespilotnom letjelicom osim što su dugotrajni, zahtjevaju obučene operatore, brojne dozvole te obradu podataka. Kako bi pojednostavili ovaj proces, tvrtka Teamnet je uvela koncept „bespilotne letjelice kao usluga“ kroz koji je korisniku omogućeno izravno iskorištavanje svih funkcionalnosti i benefita podataka prikupljenih korištenjem bespilotnih letjelica. Prema potrebama korisnici bespilotne letjelice mogu i kupiti, ovisno o potrebama tvrtki.

Preporučujemo

Računovodstvo i financije

Završni račun je neizostavna stavka koju svaki poslodavac mora imati. Iz njega se vidi koliko je uspješno ili neuspješno poslovala određena tvrtka u navedenoj...

Poduzeća

U Vodotehnici sada možete odabrati artikle snižene od 25% pa sve do 70% bez obzira na način plaćanja.

Financije

Od ulaska Hrvatske u EU, investicijsko je zlato u potpunosti oslobođeno svih poreza, tako da se pri kupnji ne plaća PDV, ali ni pri...

Komentari

Slavonija je jedinstvena destinacija, svima nama u regionalnim turističkim zajednicama jasno je da pojedinačno ne možemo postići puno, stoga je zajednički nastup jedini logičan...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.