Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Telemach u suradnji s poznatim osobama želi osvijestiti djecu o važnosti odgovornog ponašanja

Telemach Hrvatska predstavio je javnosti svoj društveno odgovorni projekt „Tko to tamo prlja“ u društvu poznatih osoba, a sve s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poticanja djece na društveno odgovorno ponašanje od najranije dobi.

CSR direktorica United Grupe Jovana Lukić, Domagoj Jakopović Ribafish, Ana Zibar, Natali Dizdar, Ida Prester, CSR kordinatorica Andrea Šalinović, PR specijalist Julija Jerleković

Telemach Hrvatska predstavio je javnosti svoj društveno odgovorni projekt „Tko to tamo prlja“ u društvu poznatih osoba, a sve s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poticanja djece na društveno odgovorno ponašanje od najranije dobi. Projekt je baziran na predstavi za djecu koja će gostovati u vrtićima i osnovnim školama diljem Hrvatske i kroz koju će djeca učiti kako se odgovorno ponašati. Osim kroz predstavu, djeca diljem Hrvatske imat će priliku sudjelovati u akcijama čišćenja svojih vrtića i škola.

Natali Dizdar, socijalna pedagoginja i gestalt psihoterapeut po struci, kao i integrativni psihoterapeut za djecu i adolescente pod supervizijom, kroz svoje iskustvo iz prve ruke potvrdila je ono što pokazuju brojna istraživanja – da je djecu u predškolskoj dobi zbog njihove prilagodljive naravi potrebno učiti primjerom kako da budu empatični i odgovorni i s njima od najranije dobi provoditi čim više vremena vani kako bi osjetili povezanost i interakciju s prirodom.  

„Pokretanjem društveno odgovornog projekta „Tko to tamo prlja“ mi u Telemachu, kao društveno odgovornoj kompaniji, pokazujemo našu brigu za najmlađe članove društva koje smatramo graditeljima bolje budućnosti. Vjerujemo kako će se kroz zabavni koncept predstave koju će imati priliku pogledati u svojim vrtićima i školama naučiti važnosti odgovornog pristupa svojoj okolini pritom ih potičući na usvajanje pozitivnih navika, izjavila je Andrea Šalinović, koordinatorica CSR aktivnosti u Telemachu istkanuvši kako je ovo još jedan u nizu Telemachovih projekata namijenjenih zaštiti okoliša, ovaj put kroz pristup djeci.

Projekt je podržala i Ida Prester, majka dvaju sinova koja je na predstavljanju projekta posebno istaknula kako su djeca u njenoj obitelji pokretači pozitivnih promjena i kako su često motivatori obiteljima da obraćaju pažnju na svoje ponašanje prema okolini i prirodi. S njom se slaže i Domagoj Jakopović Ribafish koji se projektu pridružio s posebnim interesom s obzirom na njegov angažman kroz projekt RokOtok kojeg provodi po hrvatskim otocima. Ribafish je istaknuo kako su djeca danas svjesna svoje uloge i važnosti djelovanja, no da im je potrebno primjerom pokazati kako brinuti o okolini.

Ana Zibar poduzetnica je i majka dvojice sinova koji su od najmanjih nogu aktivni sudionici u održavanju čistoće njihovog kvarta te je prilikom predstavljanja Telemachovog projekta istaknula kako djeca najviše uče kroz igru i kako je na roditeljima velika odgovornost jer većinu pozitivnih obrazaca ponašanja najmlađi usvajaju u svojim domovima.

Predstava „Tko to tamo prlja“ namijenjena je vrtićkoj djeci i djeci nižih razreda osnovne škole, a zainteresirani roditelji vrtić i školu svojeg djeteta mogu prijaviti za gostovanje predstave na e-mail adresi: [email protected].

Pročitajte još:

Lifestyle

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno! 

Ljudski resursi

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te...

Poduzeća

Dora Strezova-Nikolova na novi položaj u Coca-Coli HBC dolazi s mjesta glavne direktorice tvrtke The Coca-Cola Company u Bugarskoj na kojemu je bila od...

Ljudski resursi

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.