Terorist zaustavljen u pokušaju rušenja američke središnje banke

Terorist zaustavljen u pokušaju rušenja američke središnje banke

Muškarac koji je priznao da je povezan s Al Kaidom a htio je aktivirati bombu s 450 kg eksploziva ispred zgrade američke središnje banke (FED) u New Yorku uhićen je u srijedu u tome gradu, priopćile su sudske vlasti.

Dvadesetjednogodišnjak rođen u Bangladešu uhićen je dok je bezuspješno pokušavao aktivirati bombu koju je neupotrebljivom učinio FBI koji ga je pratio više mjeseci.

Zgrada ispred koje je Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis htio aktivirati bombu je blizu mjesta na kojemu su stajali tornjevi Svjetskog trgovačkog centra, na jugu Manhattana.

Glavni savezni tužitelj u Brooklynu dodao je u priopćenju da je mladić ušao u Sjedinjene Države u siječnju 2012. kako bi izveo atentat. Pozivajući se na veze s Al Kaidom u inozemstvu htio je osnovati terorističku ćeliju u SAD-u.

Jedan od onih koje je “vrbovao” bio je i agent FBI-ja koji mu je pomagao u pripremi i nabavio mu “eksploziv”, pazeći da sugrađane ne izloži opasnosti.

Nafisa koji je imao plan “uništiti Ameriku”, po riječima tužitelja, kako se prenosi u priopćenju, u srijedu ujutro je uhitila policija dok je uzalud pokušavao detonirati bombu.

Podijeli

Odgovori

Top