Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Tko su najbolji direktori IT-a u Hrvatskoj?

IDC CIO Awards 2015 - Ujević i Paloka

IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru u 2014. godini. Na sinoć održanoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Antunović, najboljim u privatnom sektoru proglašen je Filip Ujević, direktor Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja tvrtke Croatia osiguranje, dok je u javnom sektoru nagrađen Vandolin Palokaj, CIO (direktor informatike) Hrvatske pošte.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Miroslav Mađarić (KBC Zagreb), Želimir Kozjak (Franck), Goran Ujević (Zvijezda), na čelu s predsjednikom žirija Borisom Sakačem (Adasit) nominirane projekte ocjenjivao je u 5 kategorija: inovativnost, upravljanje promjenom, troškovna učinkovitost, upravljanje projektom te transparentnost (za javni sektor) odnosno doprinos poslovnim rezultatima (za privatni sektor).

U konkurenciji javnih projekata ove godine natjecali su se APIS IT, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Hrvatska pošta a upravo je ovaj posljednji projekt ocijenjen kao najbolji od strane stručnog suda. Riječ je o projektu „Virtualizacija poštanskih ureda“ te za CIO osobu godine proglašen Vandolin Palokaj, direktor informatike Hrvatske pošte. U sklopu pobjedničkog projekta implementirana je infrastruktura privatnog oblaka ove tvrtke s ciljem da se u poslovanje u oblaku prebaci 1.040 poštanskih ureda s 2.150 aktivnih šalterskih radnih mjesta.

U konkurenciji projekata provedenih u privatnom sektoru, stručni ocjenjivački sud je nagradu dodijelio Filipu Ujeviću, direktoru Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja Croatia osiguranja za projekt „Razvoj i implementacija vlastitog COINS CRM sustava“. Osim integracije s core sustavom, razvoj CRM (customer relationship management) sustava potaknut je i potrebom za boljom mobilnošću (rad djelatnika na terenu), većom prilagođenošću interakcije s klijentima putem tableta te analitičkim zahtjevima kao što su analiza klijenata i proizvoda, ali i prodavača odnosno voditelja. Uz Croatia osiguranje, projekte u ovoj konkurenciji prijavili su i IT direktori tvrtki Adria MM produkcija, Allianz Zagreb, Kraš te Phoenix farmacija.

Brojne nominirane na svečanoj dodjeli nagrada pozdravili su Jan Siroky, potpredsjednik IDC-a i regionalni direktor za regiju srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike te Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa koja je u svom govoru važnost koju nagrada ima za IT sektor u Hrvatskoj. „Drago mi je da smo nastavili tradiciju započetu prošle godine te da je IT struka ponovno pokazala interes za sudjelovanjem u nagrađivanju najboljih stručnjaka i IT projekata u Hrvatskoj. Ponosni smo na činjenicu da se ova nagrada u informatičkim krugovima već od milja naziva CIO Oscarom jer taj naziv između ostalog pokazuje i koliko ova nagrada znači IT sektoru. Da bi informatička industrija u Hrvatskoj mogla rasti i razvijati se, potrebni su dobri projekti koji imaju visoku poslovnu vrijednost, a još više su potrebni sposobni stručnjaci koji su u stanju provesti takve kompleksne projekte“ izjavila je Papež.

U ime pokrovitelja ovogodišnje dodjele CIO Oscara uzvanicima se prigodno obratio i  Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska koji je pozdravio IDC-jevu inicijativu za nagrađivanjem najboljeg IT menadžera u Hrvatskoj te promociju tehnološke struke i općenito tehničkog obrazovanja. „Kroz prepoznavanje uspješnih i najboljih, informatička zajednica ima snagu i kredibilitet pojačati fokus na važnost inovacija i tehnološki podržanog razvoja, kako za dugoročni uspjeh hrvatskog gospodarstva tako i za razvoj brze, učinkovite i transparentne državne uprave. Globalni megatrendovi, kao što su računalstvo u oblaku, mobilnost i drugi, samo pojačavaju nužnu potrebu za ubrzanom transformacijom i privatnog i javnog sektora, a sve u cilju podizanje konkurentnosti Republike Hrvatske na globalnoj ljestvici. Samo povećanjem hrvatske globalne konkurentnosti možemo računati na rast društvenog standarda što bez tehnološke podrške, u 21. stoljeću više nije moguće“ naglasio je Vidaković.

IDC Adriatics je prošlog tjedna po prvi puta dodijelio nagrade najboljim CIO-ima i njihovim projektima u Bosni i Hercegovini, a u planu je i skoro širenje nagrade na ostale zemlje u regiji.

 

[box style=”0″]

International Data Corporation (IDC) je vodeća svjetska market intelligence i konzalting tvrtka u industriji informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija. IDC prati, analizira i predviđa  tržišne i tehnološke trendove, omogućavajući klijentima da na osnovi pouzdanih informacija donose strateške odluke vezane uz poslovanje, nabavku i korištenje ICT opreme i usluga. Više od tisuću analitičara IDC-a, u više od 110 zemalja, pruža ekspertizu i uvid o globalnim i lokalnim ICT tržištima. Direktori i menadžeri širom svijeta već se preko 50 godina uzdaju u IDC-eve informacije te na osnovi njih donose odluke i doprinose uspjehu svojih kompanija.

IDC je podružnica IDG-a, vodeće svjetske organizacije na području ICT medija, istraživanja I konferencijskih zbivanja. Dodatne informacije mogu se naći na www.idc.com.

IDC ADRIATICS (www.idc-adriatics.com)

IDC Adriatics sa sjedištem u Zagrebu, regionalnim uredom u Beogradu te ugovornim agentima u Ljubljani, Sarajevu, Skopju i Tirani, prati, analizira i predviđa kretanja IT tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

[/box]


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.