Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Tko su najbolji direktori IT-a u Hrvatskoj?

IDC CIO Awards 2015 - Ujević i Paloka

IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru u 2014. godini. Na sinoć održanoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Antunović, najboljim u privatnom sektoru proglašen je Filip Ujević, direktor Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja tvrtke Croatia osiguranje, dok je u javnom sektoru nagrađen Vandolin Palokaj, CIO (direktor informatike) Hrvatske pošte.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Miroslav Mađarić (KBC Zagreb), Želimir Kozjak (Franck), Goran Ujević (Zvijezda), na čelu s predsjednikom žirija Borisom Sakačem (Adasit) nominirane projekte ocjenjivao je u 5 kategorija: inovativnost, upravljanje promjenom, troškovna učinkovitost, upravljanje projektom te transparentnost (za javni sektor) odnosno doprinos poslovnim rezultatima (za privatni sektor).

U konkurenciji javnih projekata ove godine natjecali su se APIS IT, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Hrvatska pošta a upravo je ovaj posljednji projekt ocijenjen kao najbolji od strane stručnog suda. Riječ je o projektu „Virtualizacija poštanskih ureda“ te za CIO osobu godine proglašen Vandolin Palokaj, direktor informatike Hrvatske pošte. U sklopu pobjedničkog projekta implementirana je infrastruktura privatnog oblaka ove tvrtke s ciljem da se u poslovanje u oblaku prebaci 1.040 poštanskih ureda s 2.150 aktivnih šalterskih radnih mjesta.

U konkurenciji projekata provedenih u privatnom sektoru, stručni ocjenjivački sud je nagradu dodijelio Filipu Ujeviću, direktoru Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja Croatia osiguranja za projekt „Razvoj i implementacija vlastitog COINS CRM sustava“. Osim integracije s core sustavom, razvoj CRM (customer relationship management) sustava potaknut je i potrebom za boljom mobilnošću (rad djelatnika na terenu), većom prilagođenošću interakcije s klijentima putem tableta te analitičkim zahtjevima kao što su analiza klijenata i proizvoda, ali i prodavača odnosno voditelja. Uz Croatia osiguranje, projekte u ovoj konkurenciji prijavili su i IT direktori tvrtki Adria MM produkcija, Allianz Zagreb, Kraš te Phoenix farmacija.

Brojne nominirane na svečanoj dodjeli nagrada pozdravili su Jan Siroky, potpredsjednik IDC-a i regionalni direktor za regiju srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike te Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa koja je u svom govoru važnost koju nagrada ima za IT sektor u Hrvatskoj. „Drago mi je da smo nastavili tradiciju započetu prošle godine te da je IT struka ponovno pokazala interes za sudjelovanjem u nagrađivanju najboljih stručnjaka i IT projekata u Hrvatskoj. Ponosni smo na činjenicu da se ova nagrada u informatičkim krugovima već od milja naziva CIO Oscarom jer taj naziv između ostalog pokazuje i koliko ova nagrada znači IT sektoru. Da bi informatička industrija u Hrvatskoj mogla rasti i razvijati se, potrebni su dobri projekti koji imaju visoku poslovnu vrijednost, a još više su potrebni sposobni stručnjaci koji su u stanju provesti takve kompleksne projekte“ izjavila je Papež.

U ime pokrovitelja ovogodišnje dodjele CIO Oscara uzvanicima se prigodno obratio i  Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska koji je pozdravio IDC-jevu inicijativu za nagrađivanjem najboljeg IT menadžera u Hrvatskoj te promociju tehnološke struke i općenito tehničkog obrazovanja. „Kroz prepoznavanje uspješnih i najboljih, informatička zajednica ima snagu i kredibilitet pojačati fokus na važnost inovacija i tehnološki podržanog razvoja, kako za dugoročni uspjeh hrvatskog gospodarstva tako i za razvoj brze, učinkovite i transparentne državne uprave. Globalni megatrendovi, kao što su računalstvo u oblaku, mobilnost i drugi, samo pojačavaju nužnu potrebu za ubrzanom transformacijom i privatnog i javnog sektora, a sve u cilju podizanje konkurentnosti Republike Hrvatske na globalnoj ljestvici. Samo povećanjem hrvatske globalne konkurentnosti možemo računati na rast društvenog standarda što bez tehnološke podrške, u 21. stoljeću više nije moguće“ naglasio je Vidaković.

IDC Adriatics je prošlog tjedna po prvi puta dodijelio nagrade najboljim CIO-ima i njihovim projektima u Bosni i Hercegovini, a u planu je i skoro širenje nagrade na ostale zemlje u regiji.

 

[box style=”0″]

International Data Corporation (IDC) je vodeća svjetska market intelligence i konzalting tvrtka u industriji informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija. IDC prati, analizira i predviđa  tržišne i tehnološke trendove, omogućavajući klijentima da na osnovi pouzdanih informacija donose strateške odluke vezane uz poslovanje, nabavku i korištenje ICT opreme i usluga. Više od tisuću analitičara IDC-a, u više od 110 zemalja, pruža ekspertizu i uvid o globalnim i lokalnim ICT tržištima. Direktori i menadžeri širom svijeta već se preko 50 godina uzdaju u IDC-eve informacije te na osnovi njih donose odluke i doprinose uspjehu svojih kompanija.

IDC je podružnica IDG-a, vodeće svjetske organizacije na području ICT medija, istraživanja I konferencijskih zbivanja. Dodatne informacije mogu se naći na www.idc.com.

IDC ADRIATICS (www.idc-adriatics.com)

IDC Adriatics sa sjedištem u Zagrebu, regionalnim uredom u Beogradu te ugovornim agentima u Ljubljani, Sarajevu, Skopju i Tirani, prati, analizira i predviđa kretanja IT tržišta Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Albanije.

[/box]

Pročitajte još:

Edukacija

Otvorene su rezervacije za Blind bird kotizacije po najpovoljnijoj cijeni za jednu od najpopularnijih tehnoloških konferencija unutar IT zajednice.

Marketing i prodaja

Osim izvrsnim okusima, Dorina se okitila i važnom međunarodnom nagradom.

Lifestyle

Autorica marke je Jana Žiljak Gršić, dizajnerica iz Zagreba, a autorica obljetničkog logotipa je Nikolina Ćuk, također dizajnerica iz Zagreba. 

Novosti

Poštari sa zagrebačkog područja ponovno očitavaju plinska brojila za građanstvo na području grada Zagreba i okolice.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.