Top 5 Poslodavaca Partnera za 2015. godinu

Konzultantska kuća SELECTIO proglasila je Top 5 Poslodavaca Partnera za 2015. godinu. Vodeći stručnjaci u upravljanju ljudskim potencijalima najbolje su ocijenili upravljanje zaposlenicima u ovih  pet kompanija:

  1. Pliva Hrvatska
  2. Microsoft Hrvatska
  3. Coca-Cola HBC Hrvatska
  4. Sandoz
  5. Zagrebačka pivovara

U Top 5 organizacijama posebna se pozornost posvećuje razvoju zaposlenika. Kroz godinu svi njihovi zaposlenici prođu barem jedan trening, a gotovo svi imaju i definiran svoj individualni plan razvoja. Top 5 organizacije u prosjeku po zaposleniku ulažu 48 sati i 6.994 kuna u educiranje godišnje, aktivno potiču kulturu razvoja kompetencija i imaju razvijene sustave upravljanja karijerom. Prema stranici Poslovna Hrvatska, prosječna je neto plaća u ovim organizacijama u protekloj godini bila 11.276 kuna.

Projekt Poslodavac Partner pokrenut je prije deset godina pod pokroviteljstvom portala MojPosao i tjednika Lider s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 80 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je priznanje koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u sljedećim područjima:

  • Strategija;
  • Regrutiranje i selekcija;
  • Rad, motivacija i nagrađivanje;
  • Usavršavanje i razvoj;
  • Odnos prema zaposlenicima.

Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, organizacija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova. Lista Top 5 Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine i predstavlja organizacije s najvećim brojem ukupno ostvarenih bodova u protekloj godini. Organizacije uvrštene u Top 5 listu ostvarile su više od 98% mogućih bodova. To znači da strateški upravljaju zaposlenicima, imaju transparentan proces zapošljavanja, postavljaju jasne ciljeve, mjere radni učinak zaposlenika i nagrađuju ostvarenje rezultata, ulažu u razvoj zaposlenika i potiču dvosmjernu komunikaciju sa zaposlenicima kroz različite kanale.

Prema istraživanju provedenom prošle godine pokazalo se da 95% posloprimaca preferira organizacije koje su nositelji Certifikata Poslodavac Partner ispred ostalih poslodavaca, a kao razlog navode da su to dobro organizirane tvrtke koje nude više mogućnosti za razvoj karijere.

Podijeli

Odgovori

Top