Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Trebate zemljište ili stan? Odlično, država će vam prodati nekretninu

Rok za ponude je 20. kolovoz. Vrijednost nekretnina je oko 10 milijuna kuna. Nekretnine za prodaju nalaze se po cijeloj Hrvatskoj, a najviše, 12, je građevinskih zemljišta, poslovnih prostora je tri, dok su ostalo kuće, stanovi, garažna mjesta i ostale nekretnine.

Rok za ponude je 20. kolovoz. Vrijednost nekretnina je oko 10 milijuna kuna. Nekretnine za prodaju nalaze se po cijeloj Hrvatskoj, a najviše, 12, je građevinskih zemljišta, poslovnih prostora je tri, dok su ostalo kuće, stanovi, garažna mjesta i ostale nekretnine.

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) objavila je danas javne pozive za podnošenje ponuda za kupnju 18 nekretnina, većinom građevinskih zemljišta i poslovnih prostora, u državnom vlasništvu, a rok za ponude je 20. kolovoz do 14 sati, kada će se i otvoriti.

U javnom pozivu, objavljenom u dnevnom tisku i na web stranicama AUDIO-a, navodi se da se sve nekretnine prodaju u zatečenom stanju ‘viđeno-kupljeno’ te da ponuđena cijena za pojedinu nekretninu ne može biti niža od objavljene početne cijene.

Ponuditelji moraju uplatiti i jamčevinu koja je posebno naznačena u pozivu za svaku od ponuđenih nekretnina i koju će AUDIO vratiti nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

Ugovornu cijenu ponuditelj odnosno kupac mora u cijelosti uplatiti jednokratno u roku 30 dana od dana ovjere ugovora.

Oglašene nekretnine za prodaju, kako se vidi iz poziva, nalaze se po cijeloj Hrvatskoj, a najviše, 12, je građevinskih zemljišta, poslovnih prostora je tri, dok su ostalo kuće, stanovi, garažna mjesta i ostale nekretnine.

Kada bi AUDIO prodao sve te nekretnine samo po oglašenim početnim cijenama država bi od toga dobila blizu 10 milijuna kuna, s obzirom da je ukupni iznos početnih cijena svih oglašenih nekretnina nešto iznad 9,79 milijuna kuna.

Među njima najveće početne cijene od 2,63 milijuna kuna i 2,16 milijuna kuna imaju građevinska zemljišta u Virovitičko-podravskoj odnosno Zadarskoj županiji, a slijedi poslovni prostor u Rijeci s početnom cijenom od 832,8 tisuća kuna, građevinsko zemljište u Vižinadi u Istri za 776,5 tisuća kuna te stan u Zagrebu za 653,3 tisuće kuna.

Početne cijene ostalih nekretnina kreću se od nekoliko desetaka tisuća do nekoliko stotina tisuća kuna.

Uz taj, AUDIO je danas objavio i javni poziv za prodaju pokretnina u državnom vlasništvu odnosno većinom starinskog (antiknog) namještaja u vili Lapad u Dubrovniku koji se može pogledati u pratećem katalogu.

Rok za te ponude je 27. kolovoza, a početne cijene su određene za svaki komad posebno.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.