Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Trijumf grupacije Biovega

Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja izdvojeni su vodeći nacionalni programi i projekti hrvatskih poduzetnika i novinara.

Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja izdvojeni su vodeći nacionalni programi i projekti hrvatskih poduzetnika i novinara.

U organizaciji Saveza za energetiku Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Europske poduzetničke mreže Hrvatske i generalno pokroviteljstvo Banco Popolare Croatia, sinoć su u hotelu The Regent Esplanade Zagreb u ukupno 10 kategorija dodijeljene prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva “GREENOVATION” čime je odabrano prvih 10 nositelja oznake “GREEN MARK – SIGN OF EXCELLENCE”.

Nagrada “Greenovation” u kategoriji najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva dodijeljena je grupaciji Biovega za projekt “Grupacija Biovega – Biovega d.o.o., Makronova d.o.o., Planetopija d.o.o. i Bio-Zrno d.o.o.”. Najboljom menadžericom hrvatskog zelenog gospodarstva proglašena je Jadranka Boban Pejić iz tvrtke Biovega d.o.o. za projekt “Biovega d.o.o. – proizvodnja prirodne hrane, trgovina i usluge”.

U kategoriji najbolji start-up hrvatskog zelenog gospodarstva nagrada je dodijeljena tvrtki Tehnoplast profili d.o.o. za projekt “Industrijska proizvodnja pasivnih kuća”, u kategoriji najbolja usluga tvrtki Eko prijevoz d.o.o. za projekt “EkoTaxi – Smanjenje CO2 emisija hibridnom tehnologijom”, dok je u kategoriji najboljeg proizvoda nagrađena tvrtka Knauf Insulation d.o.o. za projekt “Knauf Insulation Ecose Technology”.

U kategoriji najbolja marketinška kampanja nagrađen je Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj za projekt “Green Building Professional – cjelogodišnji edukacijski program za zelenu gradnju i održavanje prostora s ciljem ostvarivanja uštede energije”. U kategoriji najboljeg web programa nagrađen je EPIEC za projekt “Inovativni koncept pružanja usluge energetskog savjetnika po principu mobilnog zelenog ureda”.

U kategoriji najboljeg novinara hrvatskog zelenog gospodarstva proglašena su dva dobitnika i to Jasmina Trstenjak iz Lider pressa te Mladen Iličković (HRT).

Najboljim teamom proglašeni su djelatnici tvrtke Ekoplanet d.o.o. za projekt “Zbrinjavanje medicinskog otpada”, a posebna nagrada za istaknuti nacionalni doprinos razvoju hrvatskog zelenog gospodarstva (inovacije u zelenom gospodarstvu) pripala je Stipanu Orčiću za projekt “Uređaj za ultrazvučno tretiranje tla”.

Program Saveza za razvoj zelenog gospodarstva odnosi se na cjelovito poboljšanje performansi gospodarstva Republike Hrvatske kroz održivi razvoj što uključuje učinkovito i održivo korištenje resursa, zaštitu okoliša i sprječavanje gubitka biološke raznolikosti, razvoj novih zelenih usluga, proizvoda, tehnologija i metodologije proizvodnje te druge koncepte koji čine štedno, zeleno i konkurentno gospodarstvo. Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja izdvojeni su vodeći nacionalni programi i projekti hrvatskih poduzetnika i novinara.

Predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i direktor nagrade “Greenovation” Tomislav Marjanović istaknuo je sljedeće: “Objavom javnog poziva za dodjelu navedene godišnje nagrade pokazalo se kako hrvatska mala i srednje velika poduzeća aktivno rade na razvoju usluga, proizvoda i tehnologija u području zelenog gospodarstva te time pridonose svojoj konkurentnosti, ali i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u cijelosti. Zabilježeno je i kako je veći dio nominiranih, ali i dobitnika nagrade, svoje poslovanje proširilo na zemlje Europske unije. Važan prilog tome je i činjenica kako oko trećine svjetskog “zelenog” tržišta odlazi upravo na Europsku uniju. Zelenom gospodarstvu treba pristupiti ozbiljno i uvidjeti kako se radi o ogromnom potencijalu rasta za mala i srednje velika poduzeća.”

Davor Škrlec, pomoćnik ministrice za zaštitu okoliša  Mirele Holy izjavio je: “Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u nadolazećim će mjesecima aktivno nastaviti s promocijom i realizacijom projekata koji će unaprijediti zaštitu okoliša i poticanje razvoja zelenog gospodarstva u Hrvatskoj”.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.