Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Trinaestogodišnjak izumom pametnog zvona osigurao egzistenciju sebi i obitelji

Nije važno imate li 13, ili 50 godina! Samo jedan izum dovoljan je za rješavanje egzistencije i vaše ime na naslovnicama svjetskih medija. Potvrdio je to trinaestogodišnji Laurence Rook iz Whyteleafea, gradića na istoku Engleske, čiji je izum „pametno zvono“ dokaz da za inovacije i poduzetništvo nikada nije prerano.

Nije važno imate li 13, ili 50 godina! Samo jedan izum dovoljan je za rješavanje egzistencije i vaše ime na naslovnicama svjetskih medija. Potvrdio je to trinaestogodišnji Laurence Rook iz Whyteleafea, gradića na istoku Engleske, čiji je izum „pametno zvono“ dokaz da za inovacije i poduzetništvo nikada nije prerano.

Trinaestogodišnji dječak Laurence Rook izumio je “pametno zvono”, odnosno portafon koji bi trebao zbuniti svakog provalnika, ali i olakšati brojne druge stvari. Pritiskom na Laurenceovo zvono vlasniku kuće ili stana automatski zvoni mobitel te on može razgovarati s čovjekom koji je pozvonio. Provalnik ne očekuje nikoga u stanu, ali uvijek pozvoni – za svaki slučaj. Javi li mu se netko njegov sljedeći potez je vjerojatno bijeg.

Osim za sprječavanje provalnika, uređaj je efikasan u brojnim drugim prilikama. Koliko ste puta bili zatvoreni u stanu očekujući važnu pošiljku, za koju ne znate točno kada će stići? Pametno zvono omogućava udaljavanje iz s kućne adrese, jer kada dostavljač pozvoni, vlasnik kuće ili stana s njim će uspostaviti kontakt putem mobilnog uređaja.

Suradnja s Commtel Innovateom

Dječakov izum već su prepoznale velike kompanije. Potpisao je ugovor s telekomunikacijskim divom Commtel Innovateom koji će na tržište plasirati 20.000 uređaja, a u pregovorima je s još jednom neimenovanom kompanijom za dodatnih 25.000 uređaja. Pretpostavlja se kada će dječak po finalizaciji drugog ugovora biti bogatiji za čak 250.000 funti, odnosno preko dva milijuna kuna.

Kako sam navodi, dječak je prve prototipe uređaja koji koristi SIM karticu i postojeće mobilne tehnologije htio izraditi kako bi pomogao majci u pronalasku pošte koju dobiju za vrijeme izbivanja iz kuće. Kasnije je zaključio i kako bi takav uređaj spriječio brojne provalnike.

300 kuna po komadu

Laurence Rook nije mogao svoj proizvod predstaviti na školskim natjecanjima, jer nije imao izrađen radni prototip. No, njegovi roditelji, James i Margaret Rook prezentirali su sinovu inovaciju kućnoj prijateljici Pauli Ward, nagrađivanoj inovatorici, koja je odmah prepoznala vrijednost inovacije i pomogla dječaku u realizaciji njegova izuma.

Proizvod koji će se prodavati po cijeni od tristotinjak kuna Laurenceu i njegovoj obitelji osigurao je lagodniji život, no otac dječaka ističe kako je sada najvažnije Laurencea zadržati na zemlji. Velik novac u ranoj mladosti često zna biti štetan.

Mladi Laurence istaknuo je kako će novac čuvati za školovanje, ali je najavio i pohod na brojne trgovine s video igricama.

[Galerija] Pogledajte izum studentice koji će uništiti industriju tekućih sapuna

Jedan projekt spreman je za globalno tržište, a imam ih još sedam


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.