Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Tvrtke su ključan faktor u stvaranju bolje budućnosti

Volonteri iz udruge su ispričali svoja volonterska iskustva u sudjelovanju na aktivnostima udruge u sklopu projekta Ojačaj me da jačam druge koji završava 21.6.2023.

U petak 19. svibnja 2023.godine, udruga Međunarodna mreža poslovnih žena je održala konferenciju pod nazivom Tvrtke u službi zajednice kojom se obilježio kraj projekta Ojačaj me da jačam druge.

Na konferenciji su sudjelovale predstavnice najvećih hrvatskih kompanija koje su s uzvanicima i sudionicima podijelile primjere dobrih praksi svojih kompanija te projekte koje provode u službi zajednice.

Dea Demić, voditeljica korporativnih komunikacija iz kompanije Jadran Galenski laboratorij d.d. naglasila je da su u kompaniji  na upravljačkim pozicijama najzastupljenije žene. Od 1991. do danas ova 100 posto hrvatska kompanija se proširila na preko 60 tržišta svijeta. JGL je oduvijek vraćao zajednici jer su stava da ako uzimate prirodi u prirodu morate i vratiti, a to se odnosi i na lokalne zajednice. Nerijetko provode volonterske aktivnosti u zajednici, ali i na području cijele Hrvatske. Od prije nekoliko godina su napravili i Muzej farmacije u Rijeci koji posjetiteljima nudi jedinstven pregled razvoja farmacije. Aktivni su kroz brojne projekte poput radionica bez mikroplastike.

Zita Hudić, Direktorica održivog razvoja, zaštite okoliša i Reach iz INA industrija nafte d.d. govorila je o nekoliko projekata koje provode od kojih se jedan zove Zeleni pojas te nam je ispričala da su imali veliku akciju pošumljavanja dronom koji je na određena područja „sijao“ sjemenke drveća. INA ima razvijen i vlastiti klub volontera koji sudjeluju u brojnim aktivnostima.

Dijana Najjar Raškaj, Senior Corporate Affairs Executive, Phillip Morris International d.o.o. je istaknula kako je na čelu kompanije žena već dulji niz godina i kako se u kompaniji vodi briga o jednakoj zastupljenosti muškaraca i žena na vodećim pozicijama, ali isto tako da imaju certifikat koji potvrđuje da su žene i muškarci jednako plaćeni za svoj posao što ih čini rijetkom kompanijom koja ima takvu politiku u Hrvatskoj. PMI provodi projekt „Pokreni nešto svoje“ kojim pomažu poduzetnike s pozitivnim društvenim utjecaje u njihovom poslovanju. Naglasila je transparentnost kao jedno od glavnih načela u odabiru pobjednika i velik broj prijava koje im svake godine dođu na stol. Poduzetnici mogu osvojiti mentorsku podršku i bespovratna sredstva za svoj projekt.

Ivana Radić, predsjednica udruge Međunarodna mreža poslovnih žena naglasila je ulogu udruga i njihov utjecaj na civilno društvo.

Udruga Mreža žena je kroz, nešto više od godinu dana provođenja projekta dobila preko 90 volontera, obučila poduzetnike volontere kroz projekt Ojačaj me da jačam druge vještinama vođenja u kriznim i situacijama te stvorila temelje za nastavak suradnje i osnaživanja pojedinaca i cjelokupne zajednice u rastu i razvoju. Udruga će nastaviti raditi na projektima koje smatra važnima za cjelokupnu zajednicu te će nastaviti aktualizirati teme koje smatra da su bitne za udruge ali i društvo u kojem djeluje.“

Volonteri iz udruge su ispričali svoja volonterska iskustva u sudjelovanju na aktivnostima udruge u sklopu projekta Ojačaj me da jačam druge koji završava 21.6.2023. Partner na projektu je bilo Sportsko učilište – PESG.

Na konferenciji se sudjelovalo 100-tinjak uzvanika.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.