Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Twitter, usluga presložena za korištenje

twitter
pixabay.com

Prema u utorak objavljenom poslovnom izvješću, prihodi Twittera dosegnuli su u proteklom kvartalu 502 milijuna dolara, što je 61 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za 63 posto, na 452 milijuna dolara.

Zahvaljujući tome, gubitak tvrtke smanjen je na 136,7 milijuna dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosio 144,6 milijuna.

Premda su financijski rezultati te društvene mreže bolji od očekivanja analitičara, cijena dionice Twittera pala je u utorak na Wall Streetu više od 10 posto. Posljedica je to slabog rasta broja aktivnih mjesečnih korisnika te društvene mreže. U drugom tromjesečju bilo ih je 304 milijuna, dok ih je u prethodnom kvartalu bilo 302 milijuna. To je najsporiji rast broja korisnika od javne ponude dionica te tvrtke 2013. godine.

Twitter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka od 140 znakova, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu, a koriste ga političari, mnoge poznate zvijezde s filmske i glazbene scene, aktivisti… Međutim, ta kompanija ne uspijeva rasti tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu s otprilike 1,4 milijarde korisnika.

“Ne očekujemo značajniji rast broja korisnika dok ne uspijemo zahvatiti masovno tržište. Još nismo uspjeli objasniti jedinstvenu vrijednost Twittera, pa se ljudi pitaju: “Zašto bih koristio Twitter?”. Jednostavno rečeno, naša je usluga i dalje presložena za korištenje”, kaže Anthony Noto, izvršni direktor Twittera.

Nakon što je jučer pala za više od 10 posto, cijena dionice Twittera zaronila je na 34,20 dolara, ispod 38,80 dolara po kojoj je debitirala na američkim burzama 2013. godine.

Pročitajte još:

Komunikacija

Društvene mreže postale su oblik svakodnevne privatne, ali i poslovne komunikacije.

Novosti

I dok Elona Muska, vlasnika Tesle i SpaceX-a može boljeti briga slaže li se netko s njegovim Twitter mišljenjima, jer će uvijek biti dovoljno...

Komentari

Vijest o prekidu rada najpopularnijih društvenih mreža proširila se svijetom u jako kratkom roku. Osim samog Facebooka i povezanih platformi, negativan utjecaj prekida rada...

Komunikacija

Od perspektivnog mladog tenisača, preko studija u Americi, prakse u jednoj od najvećih banaka na Wall Streetu pa sve do privatnog i poslovnog odnosa...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.