U 1,5 godinu iskoristivost pretpristupnih fondova EU podignuta na 70 posto

U 1,5 godinu iskoristivost pretpristupnih fondova EU podignuta na 70 posto

Za mandata sadašnje Vlade učinkovitost korištenja sredstava iz pretpristupnih programa pomoći Europske unije povećana je s 37 na 70 posto, pohvalio se na današnjoj sjednici Vlade njezin potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

U proteklih godinu i pol dana iz pretpristupnih fondova odobreno je 200 milijuna eura, a u tri prethodne godine ukupno 250 milijuna eura, kaže Grčić. U ovoj godini Grčić očekuje rekordnu isplatu od 210 milijuna eura.

Poseban napredak, po njegovim riječima, ostvaren je u poljoprivrednom fondu IPARD, gdje je učinkovitost s 15 povećana na 50 posto.

Vlada je danas prihvatila Izvješće o korištenju pretpristupnih programa pomoći Europske unije za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2012. godine koje obuhvaća ključne podatke o provedbi svih komponenti programa IPA.

Prema izvješću, u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca 2012. Europska komisija je na račun Nacionalnog fonda doznačila iznos od 60,6 milijuna eura u odnosu na doznačenih 20,03 milijuna eura u prošlom izvještajnom razdoblju.

Podijeli

Odgovori

Top