Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U godinu dana 29,2 posto manje proizvođača metala

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju ove godine manji je za 0,2 posto u usporedbi s travnjem, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011. godine, manji je za 3,7 posto

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju ove godine manji je za 0,2 posto u usporedbi s travnjem, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011. godine, manji je za 3,7 posto

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju ove godine manji je za 0,2 posto u usporedbi s travnjem, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011. godine, manji je za 3,7 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Proizvodnost rada u industriji u prvih pet mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine niža je za 3,1 posto.

Statistika prema područjima djelatnosti pokazuje da je broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju na mjesečnoj razini smanjen za 4,1 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za 0,1 posto, a u najvažnijoj, prerađivačkoj industriji, također za 0,1 posto.

Na godišnjoj razini broj zaposlenih u svibnju ove u odnosu na svibanj prošle godine u rudarstvu i vađenju manji je za 4,7 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,3 posto, a u prerađivačkoj industriji za 3,8 posto.

Unutar prerađivačke industrije, postotni pad broja zaposlenih u svibnju na godišnjoj razini najveći je u proizvodnji metala, gdje je pao za 29,2 posto.

U proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda zaposlenih je u svibnju ove godine bilo 19,4 posto manje nego u svibnju prošle godine, a u proizvodnji odjeće broj zaposlenih je pao za 9,2 posto. U prehrambenoj industriji zaposlenost je u svibnju na godišnjoj razini pala za 0,7 posto.

Zaposlenost je unutar prerađivačke industrije porasla samo u pet djelatnosti, najviše u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 4,7 posto.

Statistika o proizvodnosti rada po djelatnostima pokazuje da je proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji u prvih pet mjeseca ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine pala za 2,6 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom za 4,2 posto, a u rudarstvu i vađenju za 10,1 posto.

Po podacima DZS-a, zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju svibnja su u usporedbi s krajem travnja bile veće za 8,7 posto, dok su u usporedbi s krajem svibnja prošle godine manje za 13,7 posto.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.