Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U godinu dana 29,2 posto manje proizvođača metala

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju ove godine manji je za 0,2 posto u usporedbi s travnjem, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011. godine, manji je za 3,7 posto

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju ove godine manji je za 0,2 posto u usporedbi s travnjem, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011. godine, manji je za 3,7 posto

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju ove godine manji je za 0,2 posto u usporedbi s travnjem, a na godišnjoj razini, u odnosu na svibanj 2011. godine, manji je za 3,7 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Proizvodnost rada u industriji u prvih pet mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine niža je za 3,1 posto.

Statistika prema područjima djelatnosti pokazuje da je broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju na mjesečnoj razini smanjen za 4,1 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za 0,1 posto, a u najvažnijoj, prerađivačkoj industriji, također za 0,1 posto.

Na godišnjoj razini broj zaposlenih u svibnju ove u odnosu na svibanj prošle godine u rudarstvu i vađenju manji je za 4,7 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,3 posto, a u prerađivačkoj industriji za 3,8 posto.

Unutar prerađivačke industrije, postotni pad broja zaposlenih u svibnju na godišnjoj razini najveći je u proizvodnji metala, gdje je pao za 29,2 posto.

U proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda zaposlenih je u svibnju ove godine bilo 19,4 posto manje nego u svibnju prošle godine, a u proizvodnji odjeće broj zaposlenih je pao za 9,2 posto. U prehrambenoj industriji zaposlenost je u svibnju na godišnjoj razini pala za 0,7 posto.

Zaposlenost je unutar prerađivačke industrije porasla samo u pet djelatnosti, najviše u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 4,7 posto.

Statistika o proizvodnosti rada po djelatnostima pokazuje da je proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji u prvih pet mjeseca ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine pala za 2,6 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom za 4,2 posto, a u rudarstvu i vađenju za 10,1 posto.

Po podacima DZS-a, zalihe gotovih industrijskih proizvoda na kraju svibnja su u usporedbi s krajem travnja bile veće za 8,7 posto, dok su u usporedbi s krajem svibnja prošle godine manje za 13,7 posto.

Napisao

Pročitajte još:

Industrija

WDG promet, tvrtka u vlasništvu obitelji hrvatskog trgovca oružjem Zvonka Zubaka, uplatila je 5,5 milijuna eura za prijeratni kompleks namjenske industrije nedaleko od Viteza...

Ekonomija

Autobusa punih radnika skoro više nema, proizvodnih tekstilnih pogona sve je manje.

Ekonomija

Na stanje u hrvatskom peradarstvu trenutačno se snažno odražava situacija u svijetu. Poskupljenje krmiva utječe na rast cijena mesa i jaja.

Lifestyle

Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.