U godinu dana izdano 14 posto manje odobrenja za građenje

U godinu dana izdano 14 posto manje odobrenja za građenje

U srpnju je u Hrvatskoj izdano 706 odobrenja za građenje, što je za 13,9 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Ukupno je od siječnja do kraja srpnja ove godine izdano 4.769 odobrenja za građenje, što je smanjenje za 14 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Od toga je 3.806 odobrenja izdano za zgrade, a 963 za ostale građevine.

Po odobrenjima izdanim u prvih sedam mjeseci ove godine, predviđena je izgradnja 5.959 stanova, što je 18,7 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Prema odobrenjima za građenje u prvih sedam mjeseci ove godine, predviđena vrijednost radova iznosi 12,9 milijardi kuna, što je 4,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Od toga se 6 milijardi kuna odnosi na zgrade, a 6,9 milijardi kuna na ostale građevine.

Predviđena vrijednost radova prema odobrenjima za građenje izdanim samo u srpnju iznosi 2,3 milijarde kuna, od čega se 758,1 milijun kuna odnosi na zgrade, a 1,6 milijardi kuna na ostale građevine.

Prema odobrenjima za građenje izdanim u srpnju predviđeno je građenje 683 stana što je 42,3 posto manje nego u srpnju prošle godine.

Podijeli

Odgovori

Top