Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

U industriji u odnosu na lani 4,6 posto manje zaposlenih

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do lipnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja za 2,9 posto

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do lipnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja za 2,9 posto

Nastavlja se pad broja zaposlenih u hrvatskoj industriji, pa je tako ukupan broj zaposlenih u lipnju bio manji za 0,8 posto u odnosu na mjesec prije, te za 4,6 posto u odnosu na lipanj prošle godine.

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do lipnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja za 2,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Podaci o kretanju zaposlenih u industriji po glavnim industrijskim grupacijama pokazuju da je u lipnju u usporedbi sa svibnjem broj zaposlenih u proizvodnji kapitalnih proizvoda bio manji za 1,7 posto, intermedijarnih proizvoda za 1,1 posto, u proizvodnji trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,5 posto, a u proizvodnji energije i netrajnih proizvoda za široku potrošnju smanjen je za po 0,2 posto.

Na godišnjoj razini pak najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji intermedijarnih proizvoda, za 8 posto. U proizvodnji netrajnih proizvoda za široku potrošnju broj zaposlenih na godišnjoj razini manji je za 4,3 posto, energije 4,1 posto, u kapitalnim proizvodima za 1,3 posto, dok je u trajnim proizvodima za široku potrošnju ostao isti.

Usporedbe prema područjima NKD-a na mjesečnoj razini pokazuje da je broj zaposlenih osoba u rudarstvu i vađenju manji za 2,9 posto, u prerađivačkoj industriji za 0,8 posto i u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za 0,1 posto.

Na godišnjoj razini broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen je za 6,3 posto, u prerađivačkoj industriji za 4,7 posto i u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji manji je za 2,4 posto.

Proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju u razdoblju od siječnja do lipnja ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 11,2 posto. U opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji proizvodnost rada smanjena je za 4,5 posto, a u prerađivačkoj industriji manja je za 2,3 posto.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.