Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U lipnju porast broja zaposlenih za 1,4 posto

stock fotografije

Četvrti mjesec mjesec zaredom, u Hrvatskoj je zabilježen porast ukupnog broja zaposlenih osoba na mjesečnoj razini, i to za 1,4 posto u odnosu na svibanj, pokazuju podaci za lipanj koje je u četvrtak objavio Državni zavod za statistiku (DZS). U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo ukupno 1.355.101 zaposlena osoba, što je za 18.423 osobe ili za 1,4 posto više u odnosu na prethodni mjesec. Glavnina zaposlenih se odnosi na zaposlene u pravnim osobama, kojih je bilo 1.125.136, što u odnosu na svibanj predstavlja porast od 0,8 posto ili za 9.108 osoba.

U obrtu i slobodnim profesijama, po podacima preuzetim iz evidencije aktivnih osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), krajem šestog ovogodišnjeg mjeseca, pak, bilo je 208.783 zaposlenih. U usporedbi s prethodnim mjesecom, njihov je broj povećan za 9.397, odnosno za 4,7 posto.

Istodobno podaci preuzeti od HZMO-a pokazuju da je nastavljen pad broja zaposlenih osiguranika poljoprivrednika, u lipnju za 0,4 posto, na 21.182 osobe.

Po podacima preuzetim od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), krajem lipnja u evidenciji nezaposlenih bila prijavljena 260.073 osoba, što je na mjesečnoj razini pad za 5,6 posto ili za 15.308 osoba, pa je i stopa registrirane nezaposlenosti pala s 17,1 posto za svibanj na 16,1 posto za lipanj ove godine. Pod utjecajem ponajprije sezonskog zapošljavanja pad broja nezaposlenih nastavlja se i u srpnju pa tako dnevni podaci HZZ-a pokazuju da je trenutačno u Hrvatskoj, u četvrtak poslije podne, registrirano 258.637 osoba, a objavljenih slobodnih radnih mjesta je trenutno 9.065.

 

 

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.