Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U osječkoj Pivovari otkazi za 12 radnika

Osječka Pivovara je zbog racionalizacije poslovanja i prilagođavanja tržišnim uvjetima bila prisiljena smanjiti broj djelatnika, pa je danas otkaz dobilo 12 radnika, izvijestila je Uprava poduzeća.

Osječka Pivovara je zbog racionalizacije poslovanja i prilagođavanja tržišnim uvjetima bila prisiljena smanjiti broj djelatnika, pa je danas otkaz dobilo 12 radnika, izvijestila je Uprava poduzeća.

U priopćenju za javnost navodi se kako je tvrtka prešla na potpuno centralizirano upravljanje svim procesima vezanim uz proizvodnju, knjigovodstvo i skladištenje, putem novog programskog paketa koji omogućuje točno i pravovremeno praćenje proizvodnje, stanja na skladištu, te svih knjigovodstvenih i računovodstvenih parametara.

Jedan djelatnik prihvatio otpremninu od 171.000 kuna

Prilikom najave tog poslovnog poteza u veljači ove godine, Uprava Pivovare u nastojanju da ponudi što bolje uvjete otpreminine za djelatnike koji su tehnološki višak i koji nisu mogli biti zbrinuti na drugi način, predložila je paket otpremnine u maksimalnom iznosu od 171.000 kuna, koji je u zadanom roku prihvatio samo jedan djelatnik, dodaje se u priopćenju.

Predsjednik Nezavisnog sindikata osječke Pivovare Željko Anić izjavio je Hini kako Radničko vijeće nije dalo suglasnost za otpuštanje radnika pa takav potez Uprave drži neutemeljenim, jer radi se o iskusnim radnicima kojima su ukinuta radna mjesta, ali ne i poslovi koje su dosad obavljali.

Najavio je za sutra razgovore sindikalnih predstavnika i Uprave uz posredstvo miritelja, a o mogućim daljnjim potezima sindikat će odlučiti naknadno.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.