Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

U srcu Zagreba niče još jedan centar – Preradovićeva postaje kao Cvjetni!

Grad Zagreb izdao je dozvolu za izgradnju još jednog privatnog šoping centra s podzemnom garažom u strogom centru grada. Lokacija – svega 200 metara južnije od netom izgrađenog trgovačkog centra “Cvjetni” – u Preradovićevoj ulici 17!

Grad Zagreb izdao je dozvolu za izgradnju još jednog privatnog šoping centra s podzemnom garažom u strogom centru grada. Lokacija - svega 200 metara južnije od netom izgrađenog trgovačkog centra "Cvjetni" - u Preradovićevoj ulici 17!

Pretpostavlja se kako je riječ o projektu s tri podzemne etaže i zasad nepoznatim brojem nadzemnih etaža stambene i poslovne namjene koji bi kao i u slučaju Cvjetnog osvanuo u dvorišnom bloku zdrada izgrađenih krajem 19. stoljeća, javlja Novi list. Zahtjev za izdavanje dozvole podnijela je tvrtka Netom ZD, koja se primarno bavi usluživanjem pića, a prema sudskom registru u vlasništvu je jednog uspješnog ugostitelja koji posluje nasuprot novootvorenog “Cvjetnog”. S obzirom na temeljni kapital te tvrtke od 29 tisuća kuna, ostalo je nepoznato tko je stvarni financijer projekta.

Iz Novog lista razgovarali su s Markom Knežićem, suvlasnikom iz predmetnog bloka.

– S imovinsko-pravnog stajališta ključno je što je tvrtka dobila lokacijsku dozvola temeljem idejnog projekta za gradnju i na zemljištu koje još uvijek nije u njihovom vlasništvu. Tek jedna polovica u vlasništvu je firme Netom ZD. Dakle, dozvola nema zakonsko uporište. Osim toga, ni Ured za imovinsko-pravno odnose nije ni dao svoje mišljenje. Treća je činjenica da je Gradski ured za prostorno uređenje izdao dozvolu bez danog mišljenja konzervatora Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Došli smo do saznanja da je firma još 2007. tražila od Grada dozvole ali su ih odbili. Potom su išli na Ministarstvo koje ih je također odbilo. Pokrenuli su upravni spor i dobili ga. Predmet je vraćen gradskom uredu na razmatranje i lokacijsku dozvolu konačno su dobili. No, ono što nisu dobili jest suglasnost suvlasnika u bloku, nas neposrednih susjeda koji graniče sa spornom parcelom. Paradoksalno, u toj istoj lokacijskoj dozvoli zabilježeno je da su gotovo svi vlasnici nekretnina koji graniče sa zemljištem za planiranu izgradnju negativno izjasnili – upozorio je Knežić u razgovoru za Novi list.

Projekt Cvjetni – što sve sadrži, što znači Zagrebu?

Članak u cijelosti pročitajte na portalu Novog lista.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.