U znak solidarnosti stali su tramvaji, autobusi, vlakovi…

U znak solidarnosti stali su tramvaji, autobusi, vlakovi…

Tramvaji, autobusi i vlakovi u svim većim gradovima stali su na pet minuta, a vozači su trubama u svojim vozilima stvarali buku. Nastava u školama završila je točno u podne, a liječnici i medicinsko osoblje održat će polusatni skup solidarnosti, i sve to kako bi se iskazala podrška radnicima s uskraćenim pravima. Radnje su to koje se još uvijek odigravaju  ulicama Hrvatske, jednih zbog nezadovoljstva, a drugih zbog osjećaja empatije. 

Sindikati su još prije nekoliko dana započeli s pozivima građanima da u podne prestanu s radom te da se svog postupka ne boje. Jer kako su naveli, dvosatni štrajk neće uzrokovati veliku gospodarsku štetu, a i o tome je trebala razmišljati samo Vlada kada je u saborsku proceduru slala prijedlog Novog zakona o radu. Isto tako, sindikati su najavili ukoliko se o spornom zakonu bude raspravljalo u Saboru prosvjedovat će se na Markovu trgu.

Štrajk solidarnosti formalno se održava zbog neisplate čak 25 plaća radnicima Zdravstveno-rekreativnog centra u Lipiku, koji je u većinskom vlasništvu države, te neisplate šest plaća u Areni Pula, koja je u privatnom vlasništvu.

Podijeli

Odgovori

Top