Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ugasite računalo, vrijeme je za digitalnu detoksikaciju !

Možete li preživjeti 24 sata bez da provjeravate svoj mobitel, e-mail ili profile na društvenim mrežama. Danas je svjetski dan « isključenja » ili digitalne detoksikacije.

Možete li preživjeti 24 sata bez da provjeravate svoj mobitel, e-mail ili profile na društvenim mrežama. Danas je svjetski dan « isključenja » ili digitalne detoksikacije.

Nacionalni dan « isključivanja » (National Day of Unplugging) održava se treću godinu za redom, a traje od današnjeg do sutrašnjeg zalaska sunca. Sa čak 66% ovisnika o internetu dan je osmišljen kako bi se ljudi ponovno povezali s obitelji, prijateljima i samim sobom, piše Mashable.

Pokret je osmislila židovska organizacija Reboot, a korijene vuće iz židovske tradicije Sabbatha. U proglasu pokreta navode se poruke kao što su : „Ugasite računalo“, „Isključite mobitel“, „Prekinite slati mailove, SMS poruke, tweetove i Facebook poruke. Povežite se s voljenima. Obnovite svoje zdravlje. Izađite van. Pronađite tišinu…“

„Pretjerano korištenje tehnologije ostavlja neizbrisiv trag na našoj mogućnosti da se posvetimo stvarima koje su nam najvažnije u životu“, izjavila je Tanya Schevitz, community manager u Rebootu i dodala kako bismo vrijeme digitalne detoksikacije trebali provesti u trenucima koji se događaju svuda oko nas i zahvaljujući kojima gradimo značajne, međuljudske odnose.

Možete li se oduprijeti iskušenju i preživjeti 24 sata bez tehnologije?

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Originalna SMS poruka koju je prije 30 godina poslao 22-godišnji developer Neil Papworth pomogla je otvoriti put prema globalnoj povezanosti.

Poduzeća

Lenovo je predstavio inovacije uključujući prvo javno prikazivanje dokaza koncepata za rollable pametne telefone i prijenosna osobna računala.

Komentari

Umjetna inteligencija polako ulazi u škole, a STEM postaje neophodan za poslove budućnosti.

Lifestyle

Od selfieja do vlogginga, Huawei nova 10 prednjači u inovacijama tehnologije mobilnih prednjih kamera.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.