Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Ugasite računalo, vrijeme je za digitalnu detoksikaciju !

Možete li preživjeti 24 sata bez da provjeravate svoj mobitel, e-mail ili profile na društvenim mrežama. Danas je svjetski dan « isključenja » ili digitalne detoksikacije.

Možete li preživjeti 24 sata bez da provjeravate svoj mobitel, e-mail ili profile na društvenim mrežama. Danas je svjetski dan « isključenja » ili digitalne detoksikacije.

Nacionalni dan « isključivanja » (National Day of Unplugging) održava se treću godinu za redom, a traje od današnjeg do sutrašnjeg zalaska sunca. Sa čak 66% ovisnika o internetu dan je osmišljen kako bi se ljudi ponovno povezali s obitelji, prijateljima i samim sobom, piše Mashable.

Pokret je osmislila židovska organizacija Reboot, a korijene vuće iz židovske tradicije Sabbatha. U proglasu pokreta navode se poruke kao što su : „Ugasite računalo“, „Isključite mobitel“, „Prekinite slati mailove, SMS poruke, tweetove i Facebook poruke. Povežite se s voljenima. Obnovite svoje zdravlje. Izađite van. Pronađite tišinu…“

„Pretjerano korištenje tehnologije ostavlja neizbrisiv trag na našoj mogućnosti da se posvetimo stvarima koje su nam najvažnije u životu“, izjavila je Tanya Schevitz, community manager u Rebootu i dodala kako bismo vrijeme digitalne detoksikacije trebali provesti u trenucima koji se događaju svuda oko nas i zahvaljujući kojima gradimo značajne, međuljudske odnose.

Možete li se oduprijeti iskušenju i preživjeti 24 sata bez tehnologije?


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.