Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ulagači kupuju naftne dionice zbog Libije, cijene rastu ali se promet smanjuje

U utorak su na Wall Streetu cijene dionica porasle, ponajviše u energetskom sektoru, jer ulagači prilagođavaju svoje pozicije pred kraj tromjesečja, a mršav obujam trgovanja pokazuje da na tržištu vlada nesigurnost. Dow Jones indeks ojačao je 0,67 posto, na 12.279 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,71 posto, na 1.319 bodova, a Nasdaq indeks 0,96 posto, na 2.756 bodova…

U utorak su na Wall Streetu cijene dionica porasle, ponajviše u energetskom sektoru, jer ulagači prilagođavaju svoje pozicije pred kraj tromjesečja, a mršav obujam trgovanja pokazuje da na tržištu vlada nesigurnost. Dow Jones indeks ojačao je 0,67 posto, na 12.279 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,71 posto, na 1.319 bodova, a Nasdaq indeks 0,96 posto, na 2.756 bodova...

Mršav obujam trgovanja pokazuje da su ulagači i dalje oprezni zbog previranja na Bliskom istoku i nuklearne krize u Japanu.

Ulagači igraju na sigurno

Na Wall Streetu, American Stock Exchangeu i Nasdaqu vlasnika je jučer zamijenilo samo oko 6,2 milijarde dionica, znatno manje od lanjskog dnevnog prosjeka od 8,47 milijardi. Ulagači ‘igraju’ na sigurno, pa kupuju dionice naftnih kompanija jer se zbog previranja na Bliskom istoku i rata u Libiji cijene ‘crnog zlata’ kreću oko najviših razina u dvije i pol godine.

Jučer je terminska cijena nafte na burzi u New Yorku porasla 0,8 posto, na 105 dolara po barelu.

Zahvaljujući tome, S&P indeks energetskog sektora bio je jučer najveći dobitnik, s rastom od 1 posto. No, na vrijednosti su dobili i svi ostali sektori S&P 500 indeksa.

I to, unatoč slabim makroekonomskim podacima. Izvješće Conference Boarda pokazuje da je povjerenje potrošača u veljači oštro palo sa 72 na 63,4 boda, što je ponajviše posljedica visokih cijena goriva.

Europa blagi rast FTSE-a i pad DAX-a

Rast burzovnih indeksa uz mršav obujam trgovanja i unatoč slabim gospodarskim podacima pokazuje, kažu analitičari, da ulagači uljepšavaju svoje portfelje uoči završetka tromjesečja.

I na europskim se burzama jučer trgovalo oprezno. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,47 posto, na 5.932 boda, a pariški CAC 0,27 posto, na 3.987 bodova. Frankfurtski DAX oslabio je, pak, 0,06 posto, na 6.934 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.