Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ulagači u Dina Petrokemiju zainteresirani za preuzimanje Dioki Grupe

Zanimanje za preuzimanje cijele Dioki Grupe je dobro s gledišta njene sanacije, ali bi to zakompliciralo brzo rješenje koje traži sindikat, odnosno pokretanje proizvodnje u Dini i isplatu plaća

Zanimanje za preuzimanje cijele Dioki Grupe je dobro s gledišta njene sanacije, ali bi to zakompliciralo brzo rješenje koje traži sindikat, odnosno pokretanje proizvodnje u Dini i isplatu plaća

Predstavnici potencijalnih ulagača iskazali su danas na sastanku s predstavnicima Nadzornog odbora Dine Petrokemije zanimanje za preuzimanje cijele Dioki Grupe kroz postupak predstečajne nagodbe, izjavio je danas nakon sastanka predsjednik Sindikata radnika Dine i predstavnik radnika Dine u Nadzornom odboru Predrag Mihaljević.

Na telefonski upit o kojim se ulagačima radi, Mihaljević je odgovorio da smatra da bi za sada njihovo imenovanje moglo biti kontraproduktivno, a savjetnica Uprave Diokija Mirjana Tomašković je kazala da o održanom sastanku za sada ne može ništa reći.

Mihaljević je rekao da je sastanak bio uspješan, da je potencijalni ulagač naveo koliko je pripravan uložiti u tvrtku te da će se razgovori nastaviti sljedećeg tjedna.

Ocijenio je da je zanimanje za preuzimanje cijele Dioki Grupe dobro s gledišta njene sanacije, ali da bi to zakompliciralo brzo rješenje koje traži sindikat, odnosno pokretanje proizvodnje u Dini i isplatu plaća.

Sindikat radnika Dina Petrokemije priopćio je jučer kako je na njegov javni poziv zainteresiranim investitorima za poslovnu suradnju ili preuzimanje Dina Petrokemije kroz predstečajnu nagodbu stiglo prvo pismo namjere s ponudom koja sadrži precizne podatke o mogućoj visini ulaganja.

Čelnik sindikata Predrag Mihaljević rekao je da se radi o zajedničkoj ponudi dviju tvrtki iz plinsko-naftne branše, jedna od njih ima sjedište u Londonu, a druga je visokokapitalizirano društvo koje kotira na Frankfurtskoj burzi.

Dina Petrokemija je predala 30. studenog prošle godine prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a početkom siječnja taj je postupak i počeo. Dosad je u Ministarstvu financija obavljen razgovor s tzv. državnim vjerovnicima – Poreznom upravom, Carinom, HEP-om i dr.

Sindikat tvrdi da su ostvareni svi preduvjeti za pokretanje proizvodnje – deblokiran je račun i osigurana je isporuka električne energije po povoljnim uvjetima, pa je, budući da turski Caliskan za sada nema namjeru pokretati proizvodnju, od Vlade zatražio da pronađe novog ulagača.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.