Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Uložili u drvni pogon 37 milijuna kuna i otvorili 40 radnih mjesta

Tvrtka Lipovljani Lignum u prošloj je godini ostvarila 25 milijuna kuna prihoda, dok su prihodi u prvom tromjesečju ove godine iznosili 17 milijuna kuna. Ukupni prihodi u ovoj su godini planirani na razini od oko 67 milijuna kuna

Tvrtka Lipovljani Lignum u prošloj je godini ostvarila 25 milijuna kuna prihoda, dok su prihodi u prvom tromjesečju ove godine iznosili 17 milijuna kuna. Ukupni prihodi u ovoj su godini planirani na razini od oko 67 milijuna kuna

Drvna tvrtka Lipovljani Lignum, iz sastava talijanske Florian grupe, predstavila je danas novootvoreni pogon u Lipovljanima u koji je uloženo 37 milijuna kuna te je otvoreno 40-tak novih radnih mjesta.

Kako je istaknuo član Uprave tvrtke Lipovljani Lignum Drago Veselčić, ta je tvrtka u sastav talijanske grupacije ušla sredinom veljače prošle godine i talijanski je vlasnik Lignum dokapitalizirao s 19,5 milijuna kuna.

Tvrtka Lipovljani Lignum u prošloj je godini ostvarila 25 milijuna kuna prihoda, dok su prihodi u prvom tromjesečju ove godine iznosili 17 milijuna kuna. Ukupni prihodi u ovoj su godini planirani na razini od oko 67 milijuna kuna, rekao je Veselčić te dodao da se u 2013. planira i ulaganje od 500 tisuća eura u modernizaciju primarne proizvodnje.

Florian grupa Hrvatska dio je talijanske grupacije Florian Legno, a u Hrvatskoj ima tri tvrtke – Elda drvo d.o.o Zagreb, Elvio proizvodnja Pleternica d.o.o. i Lipovljani Lignum d.o.o.

Veselčić je istaknuo kako su planovi grupacije Florian dodatno širenje poslovanja u Hrvatskoj kroz te tri postojeće tvrtke, ali i preuzimanjem ili kupnjom još najmanje jednog proizvodnog pogona, no nije želio precizirati o kojem je pogonu ili tvrtki riječ.

Ujedno je za ovu godinu najavio i početak investicije u kogeneracijsko postrojenje u vrijednosti 4 do 5 milijuna eura u tvrtki Elvio proizvodnja u u Pleternici.

Predstavnici tvrtke na današnjem su predstavljanju novog pogona istaknuli kako je situacija u hrvatskoj drvnoj branši teška, no i kako očekuju da će im ulazak Hrvatske u Europsku uniju olakšati poslovanje.

Istaknuli su i kako su vlasnici Florian grupe, osim što su ulaskom u hrvatski drvno-prerađivački sektor unijeli svježi kapital, na rukovodeća mjesta postavili hrvatske menadžere i rukovoditelje, što smatraju da je jedan od ključeva uspjeha poslovanje tvrtke.

Talijanska Florian Legno grupa obuhvaća deset tvrtki u pet država, ima oko 400 zaposlenih i ostvaruje 80 milijuna eura godišnjeg prihoda.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te...

Novosti

Tako fond InterCapital Commodity Strategy pruža potencijalnu zaštitu od inflacije zbog visoke koreliranosti s indeksom potrošačkih cijena.

Ljudski resursi

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Komentari

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.