Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Uložili u drvni pogon 37 milijuna kuna i otvorili 40 radnih mjesta

Tvrtka Lipovljani Lignum u prošloj je godini ostvarila 25 milijuna kuna prihoda, dok su prihodi u prvom tromjesečju ove godine iznosili 17 milijuna kuna. Ukupni prihodi u ovoj su godini planirani na razini od oko 67 milijuna kuna

Tvrtka Lipovljani Lignum u prošloj je godini ostvarila 25 milijuna kuna prihoda, dok su prihodi u prvom tromjesečju ove godine iznosili 17 milijuna kuna. Ukupni prihodi u ovoj su godini planirani na razini od oko 67 milijuna kuna

Drvna tvrtka Lipovljani Lignum, iz sastava talijanske Florian grupe, predstavila je danas novootvoreni pogon u Lipovljanima u koji je uloženo 37 milijuna kuna te je otvoreno 40-tak novih radnih mjesta.

Kako je istaknuo član Uprave tvrtke Lipovljani Lignum Drago Veselčić, ta je tvrtka u sastav talijanske grupacije ušla sredinom veljače prošle godine i talijanski je vlasnik Lignum dokapitalizirao s 19,5 milijuna kuna.

Tvrtka Lipovljani Lignum u prošloj je godini ostvarila 25 milijuna kuna prihoda, dok su prihodi u prvom tromjesečju ove godine iznosili 17 milijuna kuna. Ukupni prihodi u ovoj su godini planirani na razini od oko 67 milijuna kuna, rekao je Veselčić te dodao da se u 2013. planira i ulaganje od 500 tisuća eura u modernizaciju primarne proizvodnje.

Florian grupa Hrvatska dio je talijanske grupacije Florian Legno, a u Hrvatskoj ima tri tvrtke – Elda drvo d.o.o Zagreb, Elvio proizvodnja Pleternica d.o.o. i Lipovljani Lignum d.o.o.

Veselčić je istaknuo kako su planovi grupacije Florian dodatno širenje poslovanja u Hrvatskoj kroz te tri postojeće tvrtke, ali i preuzimanjem ili kupnjom još najmanje jednog proizvodnog pogona, no nije želio precizirati o kojem je pogonu ili tvrtki riječ.

Ujedno je za ovu godinu najavio i početak investicije u kogeneracijsko postrojenje u vrijednosti 4 do 5 milijuna eura u tvrtki Elvio proizvodnja u u Pleternici.

Predstavnici tvrtke na današnjem su predstavljanju novog pogona istaknuli kako je situacija u hrvatskoj drvnoj branši teška, no i kako očekuju da će im ulazak Hrvatske u Europsku uniju olakšati poslovanje.

Istaknuli su i kako su vlasnici Florian grupe, osim što su ulaskom u hrvatski drvno-prerađivački sektor unijeli svježi kapital, na rukovodeća mjesta postavili hrvatske menadžere i rukovoditelje, što smatraju da je jedan od ključeva uspjeha poslovanje tvrtke.

Talijanska Florian Legno grupa obuhvaća deset tvrtki u pet država, ima oko 400 zaposlenih i ostvaruje 80 milijuna eura godišnjeg prihoda.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.