Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Uspješne poslovne osobe i bivši šefovi najveći su poslovni uzori

Postoji li neka osoba kojoj se posebno divite i za koju možete reći da je vaš poslovni uzor? U anketi koju je MojPosao proveo na više od 1500 ispitanika građani su dali odgovor upravo na to pitanje.

Rezultati su pokazali da poslovni uzor ima 63% ispitanika, dok njih 37% kaže da poslovni uzor nemaju.

Za najveći broj ispitanika (24%) koji imaju poslovni uzor, to je uspješna poslovna osoba.

Tako su se na popisu ovih ispitanika našli američki inženjer i poduzetnik Elon Musk, vlasnik i direktor Facebooka Mark Zuckerberg, britanski milijarder i vlasnik brenda Virgin Richard Branson, američki biznismen i predsjednički kandidat Donald Trump, talijanski automobilist i osnivač Ferrarija Enzo Ferrari, američki poslovni magnat i direktor Microsofta Bill Gates, bivši ‘vuk s Wall Streeta’ i autor istoimene knjige Jordan Belfort, ali i hrvatski inovator te jedan od najboljih poslodavaca Mate Rimac, vlasnik tvrtke Orbico Branko Roglić te osnivač i vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Za 15% ispitanika poslovni je uzor njihov bivši šef. Ovi ispitanici svoje bivše nadređene opisuju kao ‘lidere sa zavidnim znanjem i iskustvom’ te kao osobe koje cijene rad i trud radnika.

„Koliko god me znala nervirati, bila je autoritativna ličnost s kojom nije bilo šale. Iza nje su stajali radno iskustvo, znanje i stalna volja da uči i razvija se. Više nismo u kontaktu, ali pamtit ću je kao osobu koja je s lakoćom obavljala zadatke i održavala kontakte s ljudima“, kaže jedna ispitanica za svoju bivšu šeficu.

Sadašnji šef poslovni je uzor za 9% ispitanika, a među njima izdvojeni su mentor na stručnom osposobljavanju, šefica, direktor firme te voditelj grupe.

„Svaki dan nešto novo naučim od nje u odnosu s ljudima“, kaže jedna ispitanica za svoju šeficu, dok drugi ispitanik dodaje da je njegov nadređeni ‘kompetentan, prijateljski i mentorski nastrojen’.

Za 8% ispitanika poslovni je uzor netko drugi, uglavnom otac, majka ili partner.

Međutim, na popisu ovih ispitanika našli su se i poznati televizijski mafijaši Don Corleone i Tony Soprano, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te sadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ali i Kim Kardashian.

Kolega je poslovni uzor za 7% ispitanika.

„Kao praktikant uz dotičnog sam kolegu naučio sve o poslu konobara i volio bih da ostali mladi radnici imaju takvog voditelja kao što sam imao ja“, kaže jedan ispitanik o svom kolegi.

 

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.