Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Usporavanje zapošljavanja srušilo cijene dionica na Wall Streetu

Slabi gospodarski podaci naveli su ulagače na dobitonosnu prodaju. Tim više što se već dulje vrijeme očekuje korekcija cijena dionica na niže, s obzirom da je od početka godine S&P 500 indeks porastao oko 10 posto, a u utorak dosegnuo najvišu razinu u povijesti. Na povlačenje s tržišta ulagače je naveo i rast napetosti na korejskom poluotoku. Sjedinjene Države smatraju da je opasnost od Sjeverne Koreje “stvarna i izvjesna”, s obzirom na njezine nuklearne i raketne sposobnosti te ratobornu retoriku

Slabi gospodarski podaci naveli su ulagače na dobitonosnu prodaju. Tim više što se već dulje vrijeme očekuje korekcija cijena dionica na niže, s obzirom da je od početka godine S&P 500 indeks porastao oko 10 posto, a u utorak dosegnuo najvišu razinu u povijesti. Na povlačenje s tržišta ulagače je naveo i rast napetosti na korejskom poluotoku. Sjedinjene Države smatraju da je opasnost od Sjeverne Koreje "stvarna i izvjesna", s obzirom na njezine nuklearne i raketne sposobnosti te ratobornu retoriku

U srijedu su na Wall Streetu cijene dionica oštro pale jer su slabiji nego što se očekivalo podaci s američkog tržišta rada naveli ulagače na povlačenje s tržišta uoči objave ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u.

Dow Jones indeks oslabio je 0,76 posto, na 14.550 bodova, dok je S&P 500 skliznuo 1,05 posto, na 1.553 boda, a Nasdaq indeks 1,11 posto, na 3.218 bodova.

Prema podacima savjetodavne tvrtke ADP, u američkom privatnom sektor u ožujku je otvoreno 158.000 radnih mjesta, manje od očekivanih 197.000 i znatno manje od 237.000 u veljači.

Usporavanje zapošljavanja razočaralo je ulagače, dok su analitičari odmah smanjili procjene uoči službenog vladinog izvješća o zapošljavanju, koje će biti objavljeno u petak.

U anketi Reutersa procjenjuje se da je u ožujku broj zaposlenih povećan za 192.000, te da je stopa nezaposlenosti ostala nepromijenjena na 7,7 posto.

Loše je na tržište utjecalo i slabije nego što se očekivalo izvješće Instituta za menadžere nabave, prema kojemu je indeks aktivnosti u američkom uslužnom sektoru u ožujku pao s 55,8 na 54,4 boda, najnižu razinu u sedam mjeseci.

Slabi gospodarski podaci naveli su ulagače na dobitonosnu prodaju. Tim više što se već dulje vrijeme očekuje korekcija cijena dionica na niže, s obzirom da je od početka godine S&P 500 indeks porastao oko 10 posto, a u utorak dosegnuo najvišu razinu u povijesti.

Na povlačenje s tržišta ulagače je naveo i rast napetosti na korejskom poluotoku. Sjedinjene Države smatraju da je opasnost od Sjeverne Koreje “stvarna i izvjesna”, s obzirom na njezine nuklearne i raketne sposobnosti te ratobornu retoriku, izjavio je američki ministar obrane Chuck Hagel.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 1,08 posto, na 6.420 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,87 posto, na 7.874 boda, a pariški CAC 1,32 posto, na 3.754 boda.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.