Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Utjecaj krize na ponašanje potrošača – kupuju se proizvodi „na zalihama“

Podaci Jeftinije.hr pokazuju kako je najpopularnija marka zimskih guma ove godine SAVA, već tradicionalno omiljen brend među hrvatskim potrošačima.

U posljednjih 30 dana potražnja hrvatskih online potrošača za zimskim gumama povećala se za 228 % dok je potražnja za cjelogodišnjim gumama porasla za 85 %. Isti je trend rasta potražnje primjetan i na ostalim tržištima u CEE regiji na kojima posluje Heureka Grupa. Jesu li preuranjene kupnje odgovor potrošača na inflaciju i sve više cijene?

Bliži se 15. studeni s kojim počinje razdoblje obvezne zimske opreme na zimskim dionicama i kupci aktivno prate ponude i cijene zimskih i cjelogodišnjih guma. Prema podacima HAK-a i drugih europskih autoklubova, gume su ove godine skuplje za više od 21 % prvenstveno zbog poskupljenja sirovina te viših troškova proizvodnje i transporta. Uz spomenuta poskupljenja guma, očekuje se da ćemo ove godine više morati izdvojiti i za usluge vulkanizera.

Sve to povećava opreznost potrošača i spremnost da pravovremenim kupnjama zimske automobilske gume nabave po najboljim cijenama. Osim toga, primjetnije je kako potrošači sve češće odabiru proizvode na zalihama i robne marke srednjeg cjenovnog ranga.

Podaci Jeftinije.hr pokazuju kako je najpopularnija marka zimskih guma ove godine SAVA, već tradicionalno omiljen brend među hrvatskim potrošačima. Odanost navedenom brendu potvrđuje i činjenica da su se među pet najpopularnijih modela u 2022. našla čak tri Savina modela zimskih guma. Potražnja za gumama poznatog slovenskog brenda je očito najveća, a slijede brendovi: HANKOOK, CONTINENTAL, BRIDGESTONE I KLEBER.

Analiza najpopularnijih modela zimskih guma u 2022. pokazala je kako su potrošači najčešće tražili zimsku gumu Sava Eskimo 3+ ( 205/55 R16 91T ), zatim SAVA 205/55R16 91H ESKIMO HP2 T, Kleber Krisalp HP 3 ( 205/55 R16 94H XL ), Hankook i*cept RS 2 (W452) ( 205/55 R16 91T 4PR , SBL ) te SAVA zimsku gumu 195 / 65 R15 91T ESKIMO S3+ MS.

Pročitajte još:

Komunikacija

U sklopu projekta Austrian Books Online (ABO) koji Austrijska nacionalna knjižnica i Google provode od 2010. godine digitaliziran je cjelokupni knjižni fond iz svečane...

Novosti

Hrvatska poštanska banka u suradnji s domaćom tvrtkom Infinum razvila je i lansirala novi jedinstveni digitalni proizvod – SuperSmart HPB koji omogućuje online otvaranje...

Komentari

Najklasičnije moguće pitanje za probijanje leda – žena poduzetnica. Kako je to? Bore li se i u tom svijetu žene jače od muškaraca? Naravno...

Edukacija

Ah, taj Internet, donio je toliko novih mogućnosti, no nekad nam se čini da ima i mnogo prepreka koje ne možemo savladati. Sinula vam...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.