Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Utječu li događanja u Europi na potražnju online kupaca?

Nagli porast potražnje vidi se u kategorijama prijenosnih punjača, agregata, vreća za spavanje, kuhalima na kruta goriva, te kanistrima. 

U svjetlu proteklih dana i događanja na europskom kontinentu iz Jeftinije.hr kažu kako su primijetili da se potražnja za određenim proizvodima u proteklih tjedan dana značajno povećala.

Usporedbom potražnje online kupaca srednje i istočne Europe na platformama za usporedbu Heureka Group, uočili smo značajna podudaranja u zanimanju online kupaca. Nagli porast potražnje vidi se u kategorijama prijenosnih punjača, agregata, vreća za spavanje, kuhalima na kruta goriva, te kanistrima. 

Dok je kod hrvatskih potrošača to podudaranje u pretraživanjima vidljivo u kategoriji prijenosnih punjača za kojima je zabilježeno povećanje potražnje od gotovo 70 % u odnosu na tjedan ranije, kod slovenskih potrošača poklapanje s potrošačima u ostatku CEE regije vidljivo je i u kategorijama poput agregata (povećanje potražnje od 92 %) te vreća za spavanje (povećanje potražnje za 100 %).

Od šest analiziranih zemalja, u Češkoj je uočena značajna diverzifikacija potražnje za proizvodima koji se mogu koristiti u humanitarne i preventivne svrhe. Najveće je zanimanje zabilježeno za pećima na kruta goriva (+112 %), vrećama za spavanje (+147 %), walkie-talkie odašiljačima (+300 %), solarnim punjačima (+349 %) i kanistrima (+536 %). Slična potražnja primijećena je i kod online kupaca u Slovačkoj i Rumunjskoj dok su kupci u Mađarskoj u svoje povećano potraživanje uključili i električne generatore (+144 %).

Izvor: Jeftinije.hr

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

U svim analiziranim državama, u proteklih tjedan dana primijetili smo značajan porast potražnje za biciklima, posebno električnim biciklima te romobilima, odnosno električnim romobilima.

Nekretnine

Iako većinu stranih kupaca zanimaju nekretnine na Jadranu, podaci portala Crozilla.com pokazali su kako je dio njih lani pokazao interes i za onima na...

Ekonomija

Putem portala za nekretnine Crozilla.com tijekom 2015. godine najviše se pretraživala ponuda zagrebačkih stanova za prodaju. Po pitanju cijena stanova, najskuplji su bili pojedini...

Novosti

Hrvatska farmaceutska kompanija PharmaS predstavila je danas bezreceptni lijek PharmaS Femipause, dodatak prehrani namijenjen ublažavanju simptoma menopauze, koji je u potpunosti razvijen u toj...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.