Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Uz pomoć energetske učinkovitosti do 100.000 novih radnih mjesta

Ministar Vrdoljak je predstavio investicijski plan Vlade u koji će tijekom ove godine biti uloženo više od milijardu kuna u 500 objekata od javnog interesa, a sljedećih godina Vlada će povećavati investicije na području energetske učinkovitosti u javnom, ali i u privatnom sektoru

Ministar Vrdoljak je predstavio investicijski plan Vlade u koji će tijekom ove godine biti uloženo više od milijardu kuna u 500 objekata od javnog interesa, a sljedećih godina Vlada će povećavati investicije na području energetske učinkovitosti u javnom, ali i u privatnom sektoru

Jedna od vodećih globalnih tema okosnica je dvodnevne Konferencije centralne i jugoistočne Europe o energetskoj učinkovitosti koja je u utorak otvorena u Zagrebu u Hotelu The Regent Esplanade. Konferencija je okupila više od 200 sudionika, stručnjaka na području energetske učinkovitosti, predstavnika privatnog i javnog sektora, investitora i kreditora, dobavljača opreme, arhitekata i građevinara zainteresiranih za potporu projektima energetske učinkovitosti.

Najznačajniji regionalni događaj posvećen energetskoj učinkovitosti otvorio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak koji je istaknuo kako je danas održivi gospodarski razvoj nezamisliv bez ulaganja u energetsku učinkovitost, a isplativost i povrat ulaganja neupitni su. Tom prilikom Vrdoljak je predstavio investicijski plan Vlade RH u koji će samo tijekom ove godine biti uloženo više od milijardu kuna u 500 objekata od javnog interesa, a sljedećih godina Vlada će kontinuirano povećavati investicije na području energetske učinkovitosti u javnom, ali i u privatnom sektoru.

Ulaganja otvaraju radna mjesta

Stručni dio konferencije uvodnim predavanjem otvorila je pomoćnica ministra za energetsku učinkovitost pri Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja  Ana Pavičić-Kaselj predavanjem  Energetska učinkovitost kao pokretač gospodarskog razvoja. U svom izlaganju Ana Pavičić-Kaselj predstavila je jednu od najznačajnijih investicijskih tema Vlade RH kroz prizmu potencijala zapošljavanja. Provedbom ulaganja u mjere poboljšanja energetske učinkovitost kroz tri programa energetske obnove pet posto javnih zgrada, tri posto komercijalnih zgrada i jedan posto stambenih zgrada, otvara se potencijal za stvaranje preko 200.000 radnih mjesta na godišnjoj razini, od kojih je pedeset do sto tisuća novih radnih mjesta. Pritom je naglasila da je preduvjet ostvarenju ovog nivoa zapošljavanja suradnja svih dionika što uključuje ministarstvo, jedinice lokalne uprave i samouprave, vlasnike zgrada, upravitelje zgrada, korisnike zgrada te privatni sektor.

Sudionici u dva konferencijska dana mogu birati između niza poslovnih rješenja, praktičnih primjera implementacije te aktualnih financijskih rješenja i potpore za svoje projekte kroz predavanja, okrugle stolove i radionice.

Konferenciju organizira Infoarena Grupa u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Energetskim institutom Hrvoje Požar (EIHP) pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.