Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Val optimizma zahvatio njemačke menadžere

Indeks poslovne klime, koji se temelji na mjesečnoj anketi menadžera iz otprilike 7.000 kompanija, porastao u travnju na 109,9 bodova, nakon u ožujku zabilježenih 109,8.

Indeks poslovne klime, koji se temelji na mjesečnoj anketi menadžera iz otprilike 7.000 kompanija, porastao u travnju na 109,9 bodova, nakon u ožujku zabilježenih 109,8.

Poslovna klima u Njemačkoj neočekivano je porasla u travnju, šesti mjesec zaredom, što je znak da to najveće europsko gospodarstvo i dalje po izvedbi nadmašuje druge europske zemlje, kao i da se smanjuju brige oko dužničke krize u eurozoni.

Ifo institut iz Muenchena objavio je u petak da je indeks poslovne klime, koji se temelji na mjesečnoj anketi menadžera iz otprilike 7.000 kompanija, porastao u travnju na 109,9 bodova, nakon u ožujku zabilježenih 109,8.

Ifo indeks sada je nalazi na najvišoj razini od srpnja 2011.

Ekonomisti koje je anketirao Reuters očekivali su u travnju lagani pad Ifo indeksa, na 109,5 bodova.

„Njemačko gospodarstvo pokazuje se otpornim na krizu“, kazao je predsjednik Ifo-a Hans-Werner Sinn.

HINA

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Na godišnjoj je razini BDP u prvom kvartalu 2023. rastao 2,8% uz umjeren rast svih ključnih elemenata te blagi realan pad uvoza. Još važnije,...

Ljudski resursi

Prije nego što su postali dobri lideri, bili su zaposlenici.

Komentari

Ako promatramo poslovne pothvate jedan od ključnih načina kako bismo se izdvojili, odnosno bili bolji od konkurencije temelji se na marketinškim komunikacijama.

Ekonomija

Prema novom tromjesečnom ažuriranju 100 najvećih svjetski kompanija rangiranih po tržišnoj kapitalizaciji, koje je nedavno objavio PwC, globalna tržišta kapitala vidjela su snažan oporavak...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.