Valamar Riviera će zaposliti 1200 novih sezonskih djelatnika

Valamar Riviera je vodeća turistička kompanija koja u svojih 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta duž jadranske obale – u Istri, na otocima Krku i Rabu te u Dubrovniku, može smjestiti oko 55.000 gostiju dnevno što čini oko 12 posto ukupnog kategoriziranog smještaja u Hrvatskoj. Znanje, profesionalnost i vrijedan rad njihovih 4.900 zaposlenika temelj su izvrsnosti usluge, održivosti i rasta poslovanja.

Valamar Riviera nalazi se među Top 5 poslodavaca je u Hrvatskoj te je proglašen najboljom turističkom tvrtkom. Da je u pitanju poslodavac privlačan i sezonskim radnicima potvrđuje podatak o visokom povratu – gotovo 65 posto sezonskih radnika iz godine u godinu vraća se raditi u Valamaru, a kompanija iz godine u godinu povećava i broj ugovora na neodređeno. Tako je u 2016. godini 64 zaposlenika dobilo stalni radni odnos, a 2017. još dodatnih 178.

Nagrađivani program razvoja ključnih kompetencija zaposlenika

Povrh toga, nagrađivani program specijalističkog, a prvenstveno voditeljskog razvoja ljudskih potencijala, Valamar akademija, u posljednjih deset godina rezultirala je uspješnim završetkom 150 ključnih zaposlenika koji danas rade na srednjim, višim i visokim menadžerskim pozicijama. U okviru Valamar akademije, do danas je osposobljeno 66 % naših direktora, voditelja i pomoćnika direktora objekata što čini veći dio današnjeg upravljačkoga tima hotela i kampova. Uz uspješan razvoj ključnih kompetencija zaposlenika, program Valamar akademije ima veliki motivacijski učinak na nominirane i uključene polaznike te njihov doživljaj priznanja, prepoznavanja i ponosa. Također Valamar Riviera nudi mogućnost razvoja specijalističke karijere u svim odjelima (npr sommelieri, barmeni, voditelji hrane i pića, kuhari, slastičari, nadzornice, domaćice, recepcionari, voditelji poslovnica, kućni majstori, voditelji održavanja).

Valamar Riviera jedan je od izlagača na online Sajmu poslova u turizmu koji se održava od 22. do 28. veljače te okuplja poslodavce s područja turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva.

Valamar za MojPosao otkriva profil željenih kandidata te koje radne pozicije i uvjete planira ponuditi posjetiteljima Sajma:

Koji kadar vam je najpotrebniji za neometano poslovanje u sezoni 2017. te koje ćete radne pozicije ponuditi kandidati na Sajmu poslova u turizmu? 

Za nadolazeću turističku sezonu tražimo više stručnih, vrijednih i motiviranih osoba za rad u dinamičnom okruženju u turističkim objektima. Za uspješno poslovanje u sezoni 2017. Valamar Riviera će zaposliti 1200 novih djelatnika. Najviše otvorenih pozicija imamo na radnim mjestima u odjelu hrane i pića (kuhar, pomoćni kuhar, kuhinjski radnik, konobar, pomoćni konobar, servir) u odjelu domaćinstva (sobarica, čistačica), na recepciji (recepcioner, pomoćni recepcioner, londiner), u tehničkoj službi i održavanju (kućni majstor, vrtlar, radnik u skladištu, vozač), u sportu (redari bazena, radnici u sportu), u rezervacijskom centru (prodajni suradnik u rezervacijskom centru), na infopunktovima (Perfect Experience Creator suradnik) te u animaciji.

Nudite li sezonskim radnicima osiguran smještaj? 

Svim sezonskim radnicima koji u naše destinacije dolaze iz različitih županija diljem Hrvatske, Valamar osigurava besplatan smještaj, a od ove godine kvaliteta smještaja dodatno se podiže izgradnjom “Valamar Staff Residence” centara, u Dubrovniku (u potpunosti će biti funkcionalan 2018.), na otoku Krku i u Rapcu (u Istri).

Dio je to cjelokupne brige o kvaliteti života i uvjeta rada, na čemu se kontinuirano radi u cilju zadovoljstva djelatnika.

Prostori su moderno uređeni, sve je prilagođeno potrebama radnika, te osiguravaju maksimalnu udobnost smještaja, pretežno u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu s toaletom, opremljene su udobnim namještajem te imaju svoj televizor i hladnjak. Kuhinja i blagovaonica predviđena je za zajedničko korištenje i opremljena je štednjakom, hladnjakom sa zamrzivačem, mikrovalnim pećnicama te ostalim kuhinjskim potrepštinama. U posebnoj prostoriji koja se također koristi zajednički, nalaze se strojevi za pranje, sušenje i peglanje rublja, a njihovo je korištenje, podrazumijeva se, besplatno za sve zaposlene. Osobita pažnja posvetila se uređenju prostorije za odmor i druženje, pa je uz udobne sofe i fotelje postavljen veliki televizor, DVD uređaj, PlayStation i društvene igre, a osiguran je i besplatan wi-fi pristup.  Radnici se mogu koristiti i zajedničkim vrtom u sklopu kojeg su, uz lijepo uređenu hortikulturu, postavljene i drvene klupe te grill, kao i vanjske fitness sprave. Svima je na raspolaganju i spremište za bicikle te prostor za parking.

Osim smještaja, kandidate za posao zanima i plaća koju mogu očekivati. Možete li navesti okvirne iznose?

Valamar Riviera jedan je od najvećih i najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Ističemo kako od 2012. godine prosječne plaće i primanja u Valamaru kontinuirano rastu iz godine u godinu, čak i brže od prosjeka na nacionalnoj razini. U 2016. neto primanja na razini godine iznosila su 5.825 HRK,  što je 24% više od prosjeka industrije.

Što biste savjetovali zainteresiranim kandidatima – kako se najbolje pripremiti za sezonski rad u vašim hotelima?

Osim snažne motivacije i ambicije te osmijeha na licu koji su neophodni za rad u turizmu, za svako radno mjesto za koje su kandidatima zainteresirani savjetujemo da doznaju što se od njih očekuje na istome te da se detaljnije upoznaju sa samim zadacima. Informacije mogu naravno dobiti direktno u razgovoru sa poslodavcem kao i sa samim djelatnicima Valamar Riviere. Velika je prednost za svakog kandidata poznavanje stranih jezik pa savjetujemo da se u  razdoblju koje prethodi zapošljavanju posvete obogaćivanju vokabulara  i upoznavanju terminologije koja će im svakodnevnu komunikaciju sa gostima učiniti lakšom, ugodnijom i profesionalnijom. Fokus je svakako na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

MojPosao.net 

Podijeli

Odgovori

Top