Valamar Riviera d.d. u Vodećem tržištu Zagrebačke burze

Valamar Riviera d.d. u petak je  potpisala ugovor o prelasku sa Službenog na Vodeće tržište Zagrebačke burze.

Tim je povodom Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere, istaknuo: „S obzirom da Valamar Riviera osobitu pažnju pridaje visokoj razini transparentnosti te kvaliteti poslovne i financijske komunikacije, prelaskom na najzahtjevniju kotaciju nastojat će se dodatno povećati prepoznatljivost Valamarove dionice kao primjer najbolje tržišne prakse. Valamar već četvrtu godinu zaredom ostvaruje dvoznamenkasti rast poslovanja, što je preduvjet za nastavak ulaganja u razvoj kompanije. Prelazak na zahtjevno Vodeće tržište Zagrebačke burze svakako je prilika, ali i izazov da kao kompanija i dalje nastavimo s izvrsnošću u poslovnoj komunikaciji prema dioničarima i ostalim dionicima kompanije.“

Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, povodom uvrštenja Valamara u Vodeće tržište izjavila je: “Izuzetno smo sretni što možemo pozdraviti Valamar Rivieru d.d. kao petog izdavatelja u Vodećem tržištu Zagrebačke burze te što njihovim pristupanjem najzahtjevnijem tržišnom segmentu ujedno proširujemo indeks Vodećeg tržišta – CROBEXprime. Valamar Riviera d.d. svakako je jedna od kompanija koje su doista posvećene najvišim standardima korporativnog upravljanja i transparentnosti, a ovaj korak samo je dodatna potvrda takve poslovne politike i strategije te se nadamo da će još izdavatelja slijediti njihov primjer.”

Vodeće tržište Zagrebačke burze najviša je i najzahtjevnija burzovna kotacija Zagrebačke burze, a za prelazak, kompanije moraju zadovoljiti kriterije koji podrazumijevaju najvišu razinu transparentnosti i korporativnog upravljanja.

Podijeli

Odgovori

Top