Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Geopolitika

Većina mladih protiv ulaska u Europsku uniju

Na jučerašnjem predstavljanju novog časopisa za mlade “jasam” predstavljeni su rezultati istraživanja o stavu mladih prema ulasku Hrvatske u Europsku Uniju.

Na jučerašnjem predstavljanju novog časopisa za mlade "jasam" predstavljeni su rezultati istraživanja o stavu mladih prema ulasku Hrvatske u Europsku Uniju.

Časopis za mlade “jasam” svaki će mjesec predstavljati mlade i uspješne ljude te informirati o politici, svjetskim kretanjima, ekologiji, studiranju, kulturi, modi, tehnologiji i dizajnu.

Na promociji prvog broja predstavljeni su rezultati istraživanja “Što mladi misle o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji?” Čak 54% mladih na predstojećem će referendumu zaokružiti “ne”, dok njih 34% planira zaokružiti “da”. Neodlučno je 7 % ispitanika, a 5% ne namjerava pristupiti referendumu ili će svoj listić učiniti nevažećim.

Istraživanje provedeno na 600 ispitanika mlađih od 40 godina pokazalo je kako su ulasku Hrvatske u Europsku uniju najviše skloni studenti koje studiraju i rade. Iako 40%  istih ne podržava eurointegraciju, više od polovice ih ima želju živjeti u nekoj od država članica unije.  Mladima najprivlačnije zemlje su Njemačka i Velika Britanija , a značajan je i broj onih koji bi se željeli preseliti u susjednu Sloveniju.

Da Hrvatska u Europsku uniju ulazi jer nema alternativu smatra 39% ispitanika, a isti broj smatra i kako je unija “nužno zlo”.

Izvor: jasam.hr


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.