Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Viliam Prodan: U svakodnevnoj vožnji sam spor, pomalo dosadan vozač

Naš najbolji vozač Viliam Prodan ispričao nam je sve o početku ljubavi prema automobilizmu, kako izgledaju pripreme za natjecanja, što ga opušta te kako živi…

Rally je sport o kojem se zadnje vrijeme puno priča. Adrenalin, brzina, sportski auti, atraktivne lokacije doprinose uživanju u ovom sportu. Naš najbolji vozač Viliam Prodan ispričao nam je sve o početku ljubavi prema automobilizmu, kako izgledaju pripreme za natjecanja, što ga opušta te kako živi, kako spaja sportski profesionalizam, poduzetničku karijeru i privatni život, te kako izgleda život na dvije adrese Buzet i Zagreb.

Od kuda se rodila ljubav prema automobilizmu? Kako su izgledali tvoji počeci?

Pa ljubav prema autosportu se rodila nekakvim automatizmom pošto dolazim iz grada oktana – Buzeta. Naime, Buzet je već desetljećima domaćin najpoznatije brdske auto utrke u regiji, a samim time kao klincu iz grada bilo je neizbježno biti dio toga kao navijač i ljubitelj automobilizma. Usporedno s time, ako si iz Splita vrlo vjerojatno igraš nogomet, a ako si iz Buzeta velika vjerojatnost je da se baviš oktanskim sportovima.

Upoznaj nas malo s profesionalnom vožnjom, s obzirom na navalu adrenalina kad sjednem za volan, kako se uklapaš u pravila “obične” gradske vožnje?

U principu u svakodnevnoj vožnji sam spor, pomalo dosadan vozač. Nekako kako sam godinama za volanom, shvaćam opasnosti koje cesta i brzina nose, a i taj višak adrenalina ispucam na natjecanjima tako da mi je svakodnevna vožnja ustvari nužno zlo.

Ovaj sport izgleda nam kao jedan od onih u kojemu je mirnoća i brzina donošenja odluka ključna, kako se psihički pripremaš za situacije koje te čekaju u vožnji?

Točno to, za ozbiljne nastupe i rezultate najbitnija je psiha i “čista” glava, a sve je to stvar pripreme i treninga. Svakodnevna gledanja video snimki dio su pripreme natjecanja, a tu je i fizički dio priprema odnosno trening kondicije bez koje je nemoguće ostvarivati vrhunske rezultate. Prije samog natjecanja treba se dobro “isključit” iz svakodnevnih problematika i usredotočiti isključivo na nastup i na suvozača.

Je li automobilizam sport od kojeg se u Hrvatskoj može živjeti?

Nije. Kroz naše sponzore i partnere uspijevamo zatvoriti financijsku situaciju, ali dodatno zaraditi i živjeti od toga nikako.

Kako usklađuješ poslovnu poduzetničku karijeru i profesionalno bavljenje automobilizmu i to na tako vrhunskoj razini?

Nekako sam odrastao u poduzetnoj obitelji tako da je jutarnji odlazak na posao dio mene, a popodne je rezervirano za treninge i pripreme natjecanja. Volim biti aktivan na svim poljima pa mi to ne stvara veći problem, navikne se čovjek.

Kako provodiš privatno vrijeme?

Pa vrlo malo imam privatnog slobodnog vremena, ali svakako iskoristim svaki mogući trenutak za neko dobro putovanje ili kvalitetan odmor.

Poslovno si vezan uz Zagreb. Koje su prednosti života u Zagrebu, a koje u Buzetu?

Da, rodom sam iz mog malog Buzeta, gdje mi je i fiksna adresa, a poslovno sam vezan za Zagreb i Split gdje provodim više vremena nego u svom gradu. S poslovne strane svakako da je Zagreb velika prednost i tu se sve nekako odvija, a kako dolazim iz male sredine gdje je sve mirno, ta gužva i gradska vreva mi ne predstavljaju neki problem, tako da mi je zadovoljstvo funkcionirati u većim sredinama, a vikende provoditi u svojoj Istri.

Koji su ti planovi?

Pa u principu nemam neke dugoročne planove, trenutno uživam u svom privatnom businessu, a isto tako uživam u automobilizmu pa samo neka potraje.

Pročitajte još:

Lifestyle

Perfekcionizam ne treba miješati sa zdravom željom da ono što radimo napravimo izvrsno.

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Edukacija

U Facebook grupi Be your own boss započele su prijave za šesti krug besplatnog mentorskog programa.

Komentari

Istraživanja globalnih trendova na tržištu rada pokazuju i kako će uskoro više od 100 milijuna ljudi diljem svijeta raditi izvan ureda. 

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.