Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vipnet lani ostvario 70 posto manju operativnu dobit

Vipnet lani ostvario 70 posto manju operativnu dobit

Vipnet je lani ostvario konsolidiranu operativnu dobit od 15,9 milijuna eura, što je 69,4 posto niže nego u 2013. godini, izvijestili su u srijedu iz te telekom kompanije.

Prihodi Vipneta dosegnuli su, pak, 378,2 milijuna eura, što je smanjenje za 2,8 posto u odnosu na godinu ranije. Pritom je EBITDA smanjena za 28,3 posto, na 84,3 milijuna eura.

Nastavak loše gospodarske situacije i snažna regulatorna opterećenja utjecala su na Vipnetovo poslovanje, s dodatnih 16 milijuna eura za naknade za uporabu radijskih frekvencija u 2014. godini. Ulaskom Hrvatske u EU Vipnetovo poslovanje suočeno je sa snažnim utjecajem smanjenih prihoda od roaminga i interkonekcije, posebice od roaminga koji dolazi od stranih turista, navodi se u priopćenju.

Osim regulatornih opterećenja, EBITDA i konsolidirana operativna dobit također su pod utjecajem troškova restrukturiranja, otpisa dugova te povećanih troškova marketinga i prodaje.

Zbog pozitivnih trendova u fiksnom segmentu Vipnet je zabilježio stabilizaciju prihoda u iznosu od 378,2 milijuna eura, što je 2,8 posto manje u odnosu na godinu prije, navodi se dalje.

Tvrtka je lani investirala 70 milijuna eura uglavnom u daljnje širenje mobilne 4G LTE mreže te optičke HFC fiksne mreže, što je u odnosu na 2013. smanjenje od 15,1 posto.

Pročitajte još:

Poduzeća

Prihod je porastao na 17 milijardi američkih dolara što je 5% više u odnosu na prethodnu godinu u stalnoj valuti.

Financije

Hrvatska je treće najznačajnije tržište s preko 11 % ukupnog prometa u 2020. godini.

Financije

Huawei će i dalje predano raditi kako bi doprinio lakšem nošenju s pandemijom te pomogao gospodarskom rastu i društvenom napretku.

Ekonomija

Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,3 milijarde kuna, što je rast od šest posto.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.