Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Više zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je krajem ožujka ove godine bilo 189.878 zaposlenih, što je za 0,9 posto ili 1.705 osoba više nego na kraju veljače, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.

U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je krajem ožujka ove godine bilo 189.878 zaposlenih, što je za 0,9 posto ili 1.705 osoba više nego na kraju veljače, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.
U obrtu je krajem ožujka bilo 167.403 zaposlenih, što je 1 posto ili 1.625 osoba više nego u veljači. Broj zaposlenih u djelatnostima slobodnih profesija istovremeno je porastao za 80 osoba, odnosno 0,3 posto, na ukupno 22.475 zaposlenih.

 

Statistika pokazuje da je zaposlenost u obrtu i slobodnim profesijama porasla u 16 područja djelatnosti i u postotku se taj rast kreće od 0,1 posto u trgovini, u kojoj je krajem ožujka bilo gotovo 26 tisuća zaposlenih, do 5,1 posto u rudarstvu i vađenju, ali je to djelatnost koja u obrtima ima mali broj zaposlenih, krajem ožujka njih 205.

 

Uz trgovinu, i ostale djelatnosti koje imaju najviše zaposlenih u obrtima u ožujku su zabilježile rast zaposlenosti, prerađivačka industrija rast za 0,8 posto, na 29.453 radnika, djelatnost pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane rast za 1,7 posto, na 27.848 zaposlenih, te građevinarstvo koje je krajem ožujka zapošljavalo 20.584 radnika, ili njih 2,7 posto više nego krajem veljače.

 

Zaposlenost je pala u pet područja djelatnosti i u postotku se kreće od 1,3 posto u informatici i komunikacijama, u kojoj je u obrtima krajem ožujka bilo zaposleno 1.361 radnik, do pada za 0,2 posto u poslovanju nekretninama, na 537 osoba.

 

Statistika po županijama pokazuje da je broj zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija pao je u njih četiri i kreće se od 0,1 posto u Vukovarsko-srijemskoj županiji do 0,3 posto u Brodsko-posavskoj županiji i gradu Zagrebu. Porast je ostvaren u 17 županija i kreće se od 0,5 posto u Sisačko-moslavačkoj županiji do 4,1 posto u Virovitičko-podravskoj županiji.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Ekonomija

Nositelji certifikata NEblokirani (www.neblokirani.hr) imaju više od 99,5% vjerojatnosti da neće ući u značajne probleme u plaćanju svojih obveza u razdoblju od godinu dana.

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Ljudski resursi

Iako su prošle godine na prvom mjestu faktora kojima se vodimo kod odabira novog posla bili međuljudski odnosi, ove je godine inflacija očito odradila...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.