Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlada jamči za kredit HAC-u za otpremnine

Riječ je o davanju državnog jamstva u korist HPB-a za kreditno zaduženje Hrvatskih autocesta u iznosu od 75 milijuna kuna radi isplate otpremnina višku radnika u procesu restrukturiranja tvrtke

Riječ je o davanju državnog jamstva u korist HPB-a za kreditno zaduženje Hrvatskih autocesta u iznosu od 75 milijuna kuna radi isplate otpremnina višku radnika u procesu restrukturiranja tvrtke

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o davanju državnog jamstva u korist Hrvatske poštanske banke za kreditno zaduženje Hrvatskih autocesta (HAC) u iznosu od 75 milijuna kuna radi isplate otpremnina višku radnika u procesu restrukturiranja HAC-a. Rok kredita je tri godine, a otplata u četiri jednake rate uz kamatnu stopu od 6,45 posto godišnje. Državnim jamstvom osigurava se 80 posto iznosa kredita odnosno 60 milijuna kuna.

Vlada je danas prihvatila izvješće o provedenom postupku prikupljanja pisama interesa i pregovorima s potencijalnim investitorima u vezi promjene vlasničke strukture HŽ-a Cargo te ovlastila Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture da provede postupak prikupljanja obvezujućih ponuda. Prema riječima ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, Ministarstvo je zaprimilo sedam pisama interesa za privatizaciju HŽ-a Cargo i to iz Hrvatske i zemalja Europske unije.

Vlada je danas dala i suglasnost na Ugovor o prijenosu dionica i poslovnih udjela četiri trgovačka društava u sustavu Grupe 3. maj na Republiku Hrvatsku bez naknade. Riječ je o tvrtkama 3. maj motori i dizalice, TIBO, 3. maj ugostiteljstvo i 3. maj STM. Ugovor se sklapa radi stvaranja preduvjeta za privatizaciju društva Brodograđevna industrija 3. maj, kratko je objasnio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Naime, riječko brodogradilište kupit će pulski Uljanik koji je iskazao interes za kupnju dionica samo matičnog društva 3. maj, a ne i dionica i poslovnih udjela ovisnih društava u Grupi 3. maj pa se dionice četiri ovisna društva prenose u stopostotno vlasništvo države.

Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Koliko ste samo puta čuli ili pročitali čuvenu izreku ”pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi niti jednog dana u životu”?

Novosti

HŽ Cargo d.o.o. i tvrtka kćer OV – Održavanje vagona d.o.o. sudjelovale su na međunarodnom sajmu transporta, špedicije i telematike „Transport & Logistic“, koji...

Izdvojeno

Znate li što se događa u uredima kada vas nema? Slijedite ove jednostavne korake kako bi vaš ured funkcionirao i u vrijeme vaše odsutnosti.

Novosti

Zakonom o radu propisano je kada je otpremnina obveza poslodavca i pravo radnika. Da bi radnik imao pravo na otpremninu, potrebno je kumulativno ispuniti...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.