Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlada Republike Srpske pred padom!

Sarajevski tjednik “Slobodna Bosna” tvrdi kako je odluka o smjeni premijera Aleksandra Džombića gotova stvar. Po pisanju lista, neimenovani izvor iz vrha SNSD-a kazao je kako su se on i Dodik izravno verbalno sukobili zbog sve većih ambicija predsjednika RS da osigura financiranje različitih projekata proračunskim sredstvima.

Sarajevski tjednik "Slobodna Bosna" tvrdi kako je odluka o smjeni premijera Aleksandra Džombića gotova stvar. Po pisanju lista, neimenovani izvor iz vrha SNSD-a kazao je kako su se on i Dodik izravno verbalno sukobili zbog sve većih ambicija predsjednika RS da osigura financiranje različitih projekata proračunskim sredstvima.

Vlada Republike Srpske praktično je pred smjenom, a njeni sadašnji ministri bit će prvi na koje će se prebaciti krivnja zbog lošeg gospodarskog stanja u tom bosanskohercegovačkom entitetu i sve većih socijalnih napetosti, ocjena je koju u petak donose mediji u BiH nakon potvrde predsjednika RS Milorada Dodika da se o tome ozbiljno razmišlja.

“Procjena je da vladi treba novi impuls, a možda i novi ljudi. Vidjet ćemo je li to moguće kroz rekonstrukciju ili na neki drugi način”, izjavio je Dodik u četvrtak navečer u Banjoj Luci nakon sastanka najužeg vodstva vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz čijih je redova i najveći broj ministara u sadašnjoj vladi RS.

Dodik je ustvrdio kako ipak nije riječ ni o kakvoj krizi. “Ovo je redovno stanje stvari i nema nikakvih izvanrednih okolnosti”, kazao je Dodik.

Iako lokalni mediji danima i tjednima nagađaju da se sprema smjena vlade RS, premijer Aleksandar Džombić je novinarima ranije ovog tjedna izjavio kako o tome nema nikakvih informacija. “Niti jednu rečenicu nisam o tome progovorio s predsjednikom Dodikom”, kazao je Džombić novinarima odgovarajući na pitanja o tome sprema li se njegova smjena.

Sarajevski tjednik “Slobodna Bosna” tvrdi u petak kako je odluka o Džombićevoj smjeni gotova stvar te kako je ona odavno donesena. Po pisanju lista, neimenovani izvor iz vrha SNSD-a kazao je kako su se on i Dodik i izravno verbalno sukobili zbog sve većih ambicija predsjednika RS da osigura financiranje različitih projekata proračunskim sredstvima.

Potpredsjednik najveće oporbene stranke u RS, Srpske demokratske stranke (SDS), Vukota Govedarica kazao je kako je indikativno već to što Džombić već mjesecima nije pozivan na sastanke vrha SNSD-a. “Premijer je gurnut na marginu SNSD-a, on je postao sužanj politike te stranke i na njega će se prevaliti odgovornost za lošu socijalno-ekonomsku situaciju u kojoj se RS nalazi”, izjavio je Govedarica.

Analitičari i oporba su suglasni u ocjeni kako Dodik sigurno neće dopustiti da bilo tko osim SNSD-a čini jezgru nove vlade.

Nagađa se pak kako će na premijersku dužnost biti imenovana Željka Cvijanović, sadašnja ministrica RS za ekonomske odnose i regionalnu suradnju koja slovi za osobu od Dodikova posebnog povjerenja. List podsjeća kako je Dodik svoju kćer Goricu Dodik-Trišić najprije zaposlio u ministarstvu kojega vodi Cvijanović da bi je ministrica ubrzo postavila za šeficu svog ureda.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Hrvatska je od početka 2014. godine prestala biti najvažnijim vanjskotrgovinskim partnerom Bosne i Hercegovine a njeno je mjesto preuzela Njemačka, proistječe iz podataka o...

Novosti

Podaci DZS-a za prvih šest ovogodišnjih mjeseci potvrđuju da je i nadalje najveće izvozno tržište za hrvatske proizvode Europska unija, s udjelom od 61,8...

Novosti

Unatoč ogromnim gubicima koje bilježi rafinerija nafte u Bosanskom Brodu, ruska tvrtka "Zarubežnjeft" koja je njezin vlasnik planira u razdoblju od 2013. do 2016....

Novosti

Ako se sadašnji trendovi nastave proračunski bi manjak do kraja godine mogao premašiti iznos od 350 milijuna eura što je dvostruko više od planiranog

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.