Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlasnici trgovina kreću u obračun – bude li manjka, platit će radnici

Riječ je o nagomilanom gubitku, najćešće zbog krađa kupaca, koji nisu svjesni da svojim ponašanjem ne štete “bogatim vlasnicima”, nego…

Riječ je o nagomilanom gubitku, najćešće zbog krađa kupaca, koji nisu svjesni da svojim ponašanjem ne štete "bogatim vlasnicima", nego...

Pred kraj nove godine, točnije u prosincu, većina prodavaonica kreće u godišnji obračun, kako bi se utvrdio manjak. Radnici trgovačkih centara pripremaju se za duže radno vrijeme, dok se neki radnici manjih prodavaonica pripremaju na neugodne vijesti od poslodavca. Naime, ako inventurna bilanca pokaže manjak, zaposlenici su ga dužni podmiriti, prenosi Novi list.

Iz sindikata trgovine poručuju: “Manjak ponekad bude i do nekoliko tisuća kuna, koji onda vlasnik trgovine pokušava podijeliti na sve radnike pa svatko od njih završi s osobnim manjkom čak i po nekoliko tisuća kuna! Za manjak u 99% slučajeva trgovci nisu krivi. Riječ je o nagomilanom gubitku, najčešće zbog krađa kupaca, koji nisu svjesni da svojim ponašanjem ne štete “bogatim vlasnicima” trgovina, nego običnim prodavačima”.

Kriza je kriva

Dolaskom krize smanjio se broj zaposlenih u prodavaonicama, što je rezultiralo prevelikom odgovornošću koji se stavlja na teret radnicima. Posao koji je prije radilo nekoliko ljudi, sada radi samo jedan radnik koji se u isto vrijeme mora brinuti za kasu, kupce, “špiglanje”…

Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, objašnjava da trgovci nisu dužni platiti manjkove iz svoga džepa, osim ako im vlasnik trgovine ne može dokazati da je do manjka došlo namjerno ili zbog krajnje nepažnje.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.