Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vrdoljak čeka mig Vlade za smjenu Koračevića sa čela HEP-a

Rješenje za Varteks traži se zajedno s jednom poslovnom bankom, a na upit može li se i kako pomoći radnicima Diokija da se nekako prebrodi kriza u kojoj se nalazi ta tvrtka, ministar je odgovorio da je Dioki u predstečajnoj nagodbi o čijem će ishodu ovisiti sudbina te tvrtke

Rješenje za Varteks traži se zajedno s jednom poslovnom bankom, a na upit može li se i kako pomoći radnicima Diokija da se nekako prebrodi kriza u kojoj se nalazi ta tvrtka, ministar je odgovorio da je Dioki u predstečajnoj nagodbi o čijem će ishodu ovisiti sudbina te tvrtke

Rješenje za spas varaždinskog Varteksa moglo bi se vrlo brzo naći, moralo bi biti do ljeta, kazao je danas novinarima ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak dodajući da svoj optimizam temelji na jučer održanom sastanku oko toga te da čine sve da spasi ta tvrtka sa oko 1.980 zaposlenih.

Rješenja za Varteks, kako je kazao, traže zajedno s poslovnom bankom (Zagrebačkom bankom) kako da Vlada izda garanciju za 5 milijuna eura uz adekvatan kolateral koji Varteks ima, a da je prihvatljiva odluka poslovnoj banci kako bi osigurala obrtna sredstva i troškove restrukturiranja Varteksa u idućem razdoblju.

Osim o Varteksu na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu gospodarstva na kojoj je predstavio program ovogodišnjih potpora za prerađivačku industriju, novinari su ministra Vrdoljaka pitali i namjerava li smijeniti predsjednika Uprave HEP-a Zlatka Koračevića, na što je odgovorio da za tu informaciju treba sačekati odluku Vlade.

Na upit može li se i kako pomoći radnicima Diokija da se nekako prebrodi kriza u kojoj se nalazi ta tvrtka, ministar je odgovorio da je Dioki u predstečajnoj nagodbi o čijem će ishodu ovisiti sudbina te tvrtke.

Pitali su ga i da komentira najave ministra financija Slavka Linića da će zakon o ‘smanjenju minusa na tekućem računu’ odnosno zakon o potrošačkom kreditiranju uputiti na Vladu i hoće li to HNS podržati, na što je Vrdoljak kazao da je taj prijedlog ministra Linića u nacrtu.

Koalicijski partneri o tome će nacrtu i ciljevima zakona vrlo ozbiljno razgovarati s kolegama iz Vlade, i tada zauzeti stav o tome.

Danas, kako je dodao, nije službeno dobio taj nacrt nego ima dokument iz veljače i opće je poznat njihov stav, ali za svaku drugu informaciju bit će potrebna koalicijska koordinacija i razgovor o tome.

Napisao

Pročitajte još:

Nekretnine

Trgovački lanac Spar kupio 47.250 m2 građevinskog zemljišta.

Novosti

Anti viralni premaz tehnološka je inovacija talijanskog proizvođača tekstila Marzotto koju je razvio i proizveo u suradnji s vodećom tvrtkom u biomedicinskom sektoru Polygiene.

Uncategorized

Tvrtka Motorola Solutions isporučila je hrvatskoj energetskoj tvrtki HEP vlastitu novu generaciju sustava DIMETRA X Core TETRA

Edukacija

ZŠEM-Poslovna akademija u sklopu Zagrebačke škole ekonomije i managementa i William Davidson Instituta, Michigan University jedne od vodećih američkih poslovnih škola organizira, šesti po...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.