Vrdoljak: Izlazak eurozone iz recesije i nama će pomoći! [VIDEO]

Vrdoljak: Izlazak eurozone iz recesije i nama će pomoći! [VIDEO]

Očekivani izlazak eurozone iz recesije sigurno će pomoći i Hrvatskoj, ocijenio je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

“Uvjeren sam da ćemo u ovoj godini postići isto to odnosno uhvatiti pozitivnu nulu”, rekao je Vrdoljak odgovarajući na novinarsko pitanje o izgledima hrvatskog BDP-a s obzirom na kretanja u eurozoni, ističući kako analitičari procjenjuju kako će ovo biti prvi kvartal rasta od 0,2 %.

Hrvatska je u dobroj mjeri izvozno vezana uz tržište EU-a pa će izlazak eurozone iz recesije sigurno i nama pomoći, kazao je Vrdoljak nakon predstavljanja projekta javno-privatnog partnerstva “Trg pravde” koji će se relizirati na zagrebačkom Črnomercu.

[infopunkt 7046 1]

Analitičari uoči Eurostatove objave procjenjuju da je eurozona u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila rast BDP-a prvi put nakon 2011. godine i time završila najdužu recesiju u svojoj 14-godišnjoj povijesti. Oni procjenjuju da je nakon šest kvartala uzastopnog pada, prosječni BDP u 17 zemalja eurozone porastao za 0,2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje.

”Naš je posao dati sigurnost isporuke materijala u TLM”, kratko je odgovorio na novinarsko pitanje što za šibenski TLM znači kupovanje slovenske struje. Ministar je još naglasio kako se sigurnost isporuke sirovine za TLM  neće dovesti u pitanje.

[infopunkt 7046 2]

Podijeli

Odgovori

Top