Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Wiener osiguranje VIG zauzima drugu poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja u prvoj polovici 2021. godine i bilježi snažan rast u svim segmentima

U segmentu životnih osiguranja Društvo je zabilježilo rast u odnosu na prethodnu godinu za 16% i u tom je području trenutno prvi osiguratelj na hrvatskom tržištu.

Wiener osiguranje VIG u prvoj polovici 2021. godine ostvarilo je snažan rast te se pozicioniralo na 2. mjesto liste vodećih društava po premijskom prihodu ostvarenom na hrvatskom tržištu osiguranja.

Na dan 30. lipnja 2021. godine Wiener osiguranje zabilježilo je zaračunatu bruto premiju od 704,4 milijuna kuna na hrvatskom tržištu, ostvarivši time ukupan premijski plan. Navedeni premijski rezultat potvrđuje rast od 21,3% u odnosu na isto razdoblje u 2020. godini, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 11,7%[1].

U segmentu neživotnih osiguranja Wiener osiguranje ostvarilo je rast premije od 28% u odnosu na polugodišnje rezultate iz 2020. Kao i u prethodnim godinama, najveći udio u ukupnoj premiji se odnosi na životna osiguranja (54,1%) te na osiguranja motornih vozila (15,1%). Društvo ulaže značajan napor u praćenje i reagiranje na trendove tržišta, striktno slijedeći strategiju profitabilnog rasta te će isto raditi i u budućnosti.

U segmentu životnih osiguranja Društvo je zabilježilo rast u odnosu na prethodnu godinu za 16% i u tom je području trenutno prvi osiguratelj na hrvatskom tržištu.

22.07.2020., Zagreb, Predsjednica uprave Wiener osiguranja Jasminka Horvat Martinovic. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG povodom objave polugodišnjih rezultata izjavila je: „Nakon 2020. godine obilježene epidemijom koronavirusa i lockdownom, u kojoj smo unatoč izazovnoj situaciji ostvarili rast, isti trend nastavili smo u prvoj polovici 2021. Naša je strategija i dalje usmjerena na profitabilni rast, što smo već pokazali mogućim – unatoč svim izazovima, postigli smo vrhunske rezultate. Iznimno smo ponosni na ove brojke koje potvrđuju našu snagu i stabilnost, kvalitetu usluge našim partnerima i klijentima koja se nije promijenila, te brigu za njihovu sigurnost i zdravlje.“

Društvo će u nastavku 2021. biti usmjereno na daljnji razvoj proizvoda i usluga vezanih uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, korporativna osiguranja te osiguranja za male i srednje poduzetnike. Planira se daljnji razvoj i osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima – brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom.  

Pročitajte još:

Novosti

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, jedno od vodećih osiguravajućih Društava, sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu proslavilo jubilarnu 20. godišnjicu poslovanja u Republici Hrvatskoj.

Ekonomija

Wiener osiguranje VIG osiguratelj je projekta izgradnje Pelješkog mosta, uz podršku reosiguratelja.

Financije

Wiener osiguranju službeno je pripojeno Erste osiguranje uz odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.