Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Za 100 dolara Facebook vas prati uz svoj mobitel

Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim upale telefon, moći će se ‘skidati’ od 12. travnja s Google Play trgovine online. Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci

Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim upale telefon, moći će se 'skidati' od 12. travnja s Google Play trgovine online. Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci

Mark Zuckerberg predstavio je u četvrtak u Menlo Parku u Kaliforniji “Facebook Home”, softver dizajniran za Android kojem je Facebook početni zaslon te telefon pripremljen za taj sustav koji će proizvoditi tajvanska grupa HTC, a u Sjedinjenim Državama prodavat će se preko operatera AT&T .

Na konferenciji za novinare u sjedištu svoje tvrtke direktor i osnivač društvene mreže rekao je da novi program želi u središte djelovanja tih uređaja “staviti ljude, a ne aplikacije”.

Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim upale telefon, moći će se ‘skidati’ od 12. travnja s Google Play trgovine online.

Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci, najavila je grupa koja upravo prilagođuje “Facebook Home” tabletima.

Softver će prodavati i grupa HTC koja će proizvoditi telefone pripremljene s pristupnim zaslonom Facebook. Nazvan HTC First taj će se telefon u SAD-u prodavati za 100 dolara.

Facebook odsad želi pratiti svoje korisnike, kojih je više od milijardu, na mobitelima kao i multifunkcijskim telefonima i tabletima.

Zuckerberg je rekao da Facebook odsad želi više zarađivati na mobitelima, koji su budućnost informatičkog sektora, nego na klasičnim računalima.

Napisao

Pročitajte još:

Poduzeća

Ovom će akvizicijom GlobalLogic dodatno osnažiti Hitachi u informacijskoj tehnologiji (IT), operativnoj tehnologiji (OT) i proizvodima te ubrzati rast pomažući širenje poslovanja Lumade.

Poduzeća

Softverska tvrtka SysKit osigurala je devet milijuna dolara investicije koju će iskoristiti za internacionalizaciju poslovanja i razvoj tvrtke.

Financije

FIRA, kao inovativni hrvatski proizvod koji omogućava otvoreno bankarstvo, odnosno sigurno i jednostavno povezivanje bankovnih računa hrvatskih banaka na jednom mjestu, učinkovit je alat...

Edukacija

Nepoštivanje strogih pravila ove društvene mreže može vas dovesti u probleme - potpunu blokadu ili ograničenje poslovnog računa.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.