Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Za jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti 4,16 milijuna kuna potpora

metro

Ministarstvo poduzetništva i obrta u petak je dodijelilo bespovratna sredstava iz programa Poduzetnički impuls za mjeru “Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti”, a potporu u ukupnom iznosu od 4,16 milijuna kuna dobio je 41 poduzetnik.

Zaprimanje prijava za tu mjeru trajalo je od 30. ožujka do 13. travnja, zaprimljeno je 506 prijava, a pozitivno su nakon provjere prihvatljivosti ocijenjene 203 prijave. Nakon selekcije izabrana je 41 tvrtka koja će dobiti potporu, čiji prosječan iznos je 101,5 tisuća kuna.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras zadovoljan je brojem prijavljenih projekata, njih više od 500 samo u prvom krugu.

Poanta je omogućiti onim najmanjim tvrtkama da se mogu javiti i ostvariti određenu potporu, koja nije mala, prosječno iznosi 101 tisuću kuna“, rekao je Maras.

Kao izravan učinak dodijeljenih potpora u Ministarstvu očekuju otvaranje 91 novog radnog mjesta u tri godine.

Maras je uvjeren da će u drugom krugu, koji je u tijeku, još 50-tak tvrtki iz uslužnih djelatnosti dobiti potpore, a veseli ga što je među 41 dobitnikom potpora u prvom krugu 16 obrtnika.

Prema djelatnostima, najviše potpora se odnosi na sektor informacija i komunikacija, njih 14, a slijede održavanje i popravak motornih vozila (8) i djelatnost pružanja smještaja i pripreme i usluživanje hrane i pića (7).

Maras je ponovio kako je sektor malog i srednjeg poduzetništva u 2014. ostvario odlične rezultate – mala poduzeća su lani zapošljavala oko 27 tisuća radnika više nego godinu ranije, izvoz je rastao za 25 posto, bruto dobit za 20 posto ili gotovo 3 milijarde kuna, a prihodi za 10 posto.

To je ono što najviše utječe da je hrvatsko gospodarstvo izašlo iz recesije i mogu s ponosom reći da su mali i srednji poduzetnici izvukli Hrvatsku iz recesije“, istaknuo je Maras.

Hina

Pročitajte još:

Financije

Erste banka tako je zadržala najvišu ocjenu bonitetnih agencija koju ima neka banka ili bilo koja druga tvrtka na hrvatskom tržištu, a njezin je...

Financije

Fintech ili financijska tehnologija krovni je termin koji se odnosi na softvere, algoritme i aplikacije koje olakšavaju i automatiziraju tradicionalne načine raspolaganja novčanim sredstvima

Komentari

Povodom svečanog otvorenja nove akademske godine na EFFECTUS poduzetničkom studiju – visokom učilištu održan je forum na temu „Utjecaj uvođenja eura na osobne i...

Komentari

Ana Dorić Škeva imenovana je članicom uprave Addiko banke. Bit će odgovorna za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom, upravljanje rizičnom aktivom, imovinom i nabavom...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.