Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Za predsjednika HGK zaprimljeno sedamnaest kandidata

Na natječaj ze predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) javilo se 17 kandidata, od kojih je pet imalo nedostatke u dokumentaciji, a imena kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete bit će objavljena u petak nakon sjednice Upravnog odbora, doznaje se iz HGK.

Na natječaj ze predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) javilo se 17 kandidata, od kojih je pet imalo nedostatke u dokumentaciji, a imena kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete bit će objavljena u petak nakon sjednice Upravnog odbora, doznaje se iz HGK.

Na javni poziv za podnošenje kandidatura za izbor predsjednika HGK u mandatnom razdoblju 2014. do 2018. godine zaprimljeno je sedamnaest kandidatura. Sve molbe su pravodobne i svi kandidati su dostavili traženi broj dokumenata, međutim pet kandidata je imalo formalne nedostatke u dokumentaciji, odgovorili su iz HGK na Hinin upit o natječaju za predsjednika HGK.

Napominju kako će prijedlog kandidata za mjesto predsjednika utvrditi Upravni odbor Komore nakon obavljenih intervjua sa svim kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete.

Imena kandidata bit će objavljena u petak nakon sjednice Upravnog odbora, kažu u HGK.

Upravni odbor HGK raspisao je 6. veljače javni poziv za izbor novog predsjednika HGK, na koji su se u roku od osam dana mogli javiti kandidati koji su ugledni gospodarstvenici ili gospodarski stručnjaci s iskustvom na rukovodećim mjestima, a u prijavi su trebali navesti i da li će funkciju čelnog čovjeka Komore obavljati kao volonteri ili profesionalci.

Javnim pozivom za podnošenje kandidatura za izbor predsjednika HGK u mandatnom razdoblju 2014. do 2018. određeno je da za predsjednika HGK može biti izabrana osoba koja je ugledni gospodarstvenik ili stručnjak iz područja gospodarstva.

Kandidati moraju imati visoku stručnu spremu, najmanje 15 godina radnog staža od čega najmanje 10 godina uspješnog rada na višim izvršnim ili strateškim upravljačkim pozicijama u gospodarstvu, a uvjet je i da kandidat nije kazneno osuđivan za kaznena djela protiv gospodarstva i protiv kojeg se ne vodi kazneni postupak.

Kandidat za funkciju predsjednika HGK uz prijavu je trebao dostaviti životopis u kojem je naznačeno da li se javlja kao volonter ili profesionalac, a prijava je trebala sadržavati i program rada, odnosno “viziju budućeg rada HGK temeljeno na odredbama Statuta HGK”.

Trenutno je na čelu HGK vršiteljica dužnosti predsjednice Upravnog odbora i predsjednice HGK Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva, koja je na tu funkciju imenovana sredinom studenog prošle godine, nakon razrješenja dugogodišnjeg čelnika Komore Nadana Vidoševića, uhićenog zbog sumnje u izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK.

Vidoševića je na čelu HGK bio proteklih 18 godina, a USKOK ga tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz HGK.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.