Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Zagorska razvoja agencija postaje dio međunarodne MAMFORCE zajednice

Zagorska razvojna agencija postaje dio MAMFORCE zajednice odgovornih poslodavaca uključenjem u projekt „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“.

Zagorska razvojna agencija postaje dio MAMFORCE zajednice odgovornih poslodavaca uključenjem u projekt „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“. Ciljevi projekta, kojem se nedavno priključila i multinacionalna korporacija P&G Hrvatska, su smanjenje utjecaja stereotipa o muškim i ženskim ulogama na poslu, u obitelji i u društvu, te olakšavanje usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza za svakog pojedinca.

Kroz audit koji vodi do MAMFORCE standarda provodi se evaluacija postojećih poslovnih praksi i ispituje iskustvo rada zaposlenih kako bi se utvrdili izvori nesvjesnih pristranosti koji podržavaju stereotipna očekivanja o rodnim ulogama žena i muškaraca. Mjerenje postojećeg stanja omogućuje poboljšanja kako bi se kreirala organizacijska kultura pravičnosti u kojoj svi mogu biti uspješni bez obzira na različitosti i životne okolnosti. Time se postiže bolja produktivnost i inovativnost zbog pozitivnog utjecaja većeg angažmana zaposlenih te raznolikosti ideja zahvaljujući boljem rodnom balansu i općoj raznolikosti.

O svom Interesu za uključenjem u projekt i postizanje MAMFORCE standarda iz Agencije su rekli: „Cilj nam je razviti poslovnu kulturu koja počiva na različitostima koje se nadopunjuju, kako bismo kreirali što kvalitetnije usluge za naše klijente. U takvoj kulturi, koja prihvaća, podržava i razvija privatne i poslovne posebnosti, svakog našeg djelatnika, želimo primjerom pokazati da i javni sektor analizira, ocjenjuje i primjenjuje dobre prakse koji potiču stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.“

„Izuzetno je važno da se i javni sektor uključuje u projekte poput ovoga kojim se radi na poboljšanju radne klime, uključenosti pa time i efikasnosti. Drago nam je da je upravo Zagorska razvojna agencija prepoznala prednosti za svoje poslovanje, kao i prijenos dobrih praksi svojim klijentima”, izjavila je voditeljica projekta i autorica MAMFORCE standarda Diana Kobas Dešković povodom početka suradnje na projektu.

Provedbu projekta „Rekreiraj život i posao za žene i muškarce“ sufinancira Europska komisija programom REC (Rights, Equality and Citizenship/Prava, Jednakost, Građanstvo). Koordinator projekta je Ministarstvo rada , mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri su Hrvatska zajednica županija i Spona Code.

Vrijednost projekta je 324,518.06 EUR, od čega Europska komisija sudjeluje sa 241,675.13 EUR. Projekt se provodi u periodu od 1. lipnja 2020. do  31. svibnja 2022.

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.