Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Zagreb Business Summit 2015.

Zagrebački Velesajam od 16. do 18. rujna ove godine organizira drugi po redu Zagreb Business Summit, kao središnje mjesto razmjene iskustava koje će okupiti predstavnike domaćih i inozemnih gradova i regija te stručnjake s različitih područja razvoja – od europskih fondova do brendiranja gradova.

Samit se održava pod nazivom Gradovi i regije – generatori razvoja, a naglasak će biti na Investicijskom planu za Europu, kojim bi se u periodu od 2015. do 2017. godine trebala omogućiti investicijska ulaganja u vrijednosti od 315 milijardi eura. Ključna je uloga manifestacije pomoći hrvatskim gradovima i regijama da uhvate korak s Europom i iskoriste mnogobrojne mogućnosti koje im se nude.

Zagreb Business Summit će u suradnji s Veleposlanstvom NR Kine posjetiti kineska delegacija pokrajine Jiangsu na čelu s g. Fan Shihongom, predsjednikom Uprave Jiangsu Hanjian Grupe.

Krovna tema je više nego aktualna, s obzirom da Investicijski plan za Europu, široj javnosti poznat i kao Junckerov plan, predstavlja značajan ulagački potencijal za zemlje članice EU, pa tako i za Hrvatsku. Junckerov je plan izazvao i brojna polemiziranja zbog svoje multiplikacijske ovisnosti – da bi plan bio učinkovit svaki je euro javnog novca iz proračuna potrebno pretvoriti u 15 eura kroz privatne investicije. Hrvatska je Europskoj komisiji prijavila 25 projekata u vrijednosti 9 milijardi eura, a ekonomski analitičari predviđaju da bi ostvarivanje planiranog za Hrvatsku značilo rast BDP-a za 0,8 do 0,9 bodova.

Kako provedba planiranog trenutno izgleda na lokalnoj i nacionalnoj razini?
Što je do sada poduzeto da se osiguraju potrebne privatne investicije?

Pokroviteljstva i odgovore na ova pitanja ponudit će brojni predstavnici vlasti i donosioci odluka s lokalnih, regionalnih, nacionalnih i europskih razina među kojima su i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, ministar zaštite okoliša i prirodeMihael Zmajlović, predstavnik Europske komisije Karl Falkenberg, izvršni direktor Europske agencije za okoliš Hans Bruynindckx, Stephane Arditi iz Europskog ureda za okoliš i drugi relevantni sudionici.

U okviru Zagreb Business Summita i ove godine će se održati nekoliko značajnih konferencija:

  • Međunarodna i3P konferencija – Investicijski projekti, potencijali i politike;
  • Hrvatsko iseljeništvo, poticaj gospodarskom razvoju i kreatori budućih      politika – Neodoljiva Hrvatska Fusion 1;
  • Zagrebački forum o urbanoj sigurnosti 2015.;
  • CROENERGY – Sustainable Energy Finance and Investment Summit te
  • Cirkularna ekonomija – put k pametnom, održivom i zelenom društvu.

Kompletan program samita možete pogledati na OVOM LINKU.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.