Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zagreb središte regionalnog summita poduzetništva i obrazovanja

Cilj je tog skupa daljnji razvoj strukturirane regionalne suradnje u području jačanja ljudskih potencijala, kao ključnog čimbenika održivog rasta i razvoja s konkurentnim malim i srednjim poduzetništvom i povećanom zapošljivošću

Cilj je tog skupa daljnji razvoj strukturirane regionalne suradnje u području jačanja ljudskih potencijala, kao ključnog čimbenika održivog rasta i razvoja s konkurentnim malim i srednjim poduzetništvom i povećanom zapošljivošću

Zagreb će 23. listopada biti domaćin regionalnog summita o poduzetništvu i obrazovanju, a na tom će skupu ministri, odnosno njihovi izaslanici iz područja gospodarstva i obrazovanja iz osam zemalja jugoistočne Europe, uključujući i Tursku, potpisati povelju o učenju za poduzetništvo, priopćeno je danas iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

Organizatori regionalnog summita, pod nazivom “Entrepreneurship – Education Regional Summit”, su Ministarstvo poduzetništva i obrta i Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Europske komisije.

Cilj je tog skupa daljnji razvoj strukturirane regionalne suradnje u području jačanja ljudskih potencijala, kao ključnog čimbenika održivog rasta i razvoja s konkurentnim malim i srednjim poduzetništvom i povećanom zapošljivošću, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva najavljuju kako će na summitu biti potpisana povelja pod nazivom “A Charter for Entrepreneurial Learning: the Keystone for Growth and Jobs” (Povelja o učenju za poduzetništvo: temeljna sastavnica za održivi rast i zapošljavanje).

Potpisivanjem povelje zemlje sudionice summita potvrđuju svoju punu podršku sustavnom razvoju cjeloživotnog učenja za poduzetništvo kao ključne kompetencije i jačanju poduzetničkog duha kao prioriteta svojih razvojnih politika te spremnost na nastavak međusobne suradnje i promicanje primjera dobrih praksi.

Uz ministre i njihove izaslanike, regionalni će summit okupiti i predsjednike poslovnih zajednica (komora, udruga poslodavaca, i sl.) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Turske, navodi se u priopćenju.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.