Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Zagreb središte regionalnog summita poduzetništva i obrazovanja

Cilj je tog skupa daljnji razvoj strukturirane regionalne suradnje u području jačanja ljudskih potencijala, kao ključnog čimbenika održivog rasta i razvoja s konkurentnim malim i srednjim poduzetništvom i povećanom zapošljivošću

Cilj je tog skupa daljnji razvoj strukturirane regionalne suradnje u području jačanja ljudskih potencijala, kao ključnog čimbenika održivog rasta i razvoja s konkurentnim malim i srednjim poduzetništvom i povećanom zapošljivošću

Zagreb će 23. listopada biti domaćin regionalnog summita o poduzetništvu i obrazovanju, a na tom će skupu ministri, odnosno njihovi izaslanici iz područja gospodarstva i obrazovanja iz osam zemalja jugoistočne Europe, uključujući i Tursku, potpisati povelju o učenju za poduzetništvo, priopćeno je danas iz Ministarstva poduzetništva i obrta.

Organizatori regionalnog summita, pod nazivom “Entrepreneurship – Education Regional Summit”, su Ministarstvo poduzetništva i obrta i Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Europske komisije.

Cilj je tog skupa daljnji razvoj strukturirane regionalne suradnje u području jačanja ljudskih potencijala, kao ključnog čimbenika održivog rasta i razvoja s konkurentnim malim i srednjim poduzetništvom i povećanom zapošljivošću, navodi se u priopćenju.

Iz Ministarstva najavljuju kako će na summitu biti potpisana povelja pod nazivom “A Charter for Entrepreneurial Learning: the Keystone for Growth and Jobs” (Povelja o učenju za poduzetništvo: temeljna sastavnica za održivi rast i zapošljavanje).

Potpisivanjem povelje zemlje sudionice summita potvrđuju svoju punu podršku sustavnom razvoju cjeloživotnog učenja za poduzetništvo kao ključne kompetencije i jačanju poduzetničkog duha kao prioriteta svojih razvojnih politika te spremnost na nastavak međusobne suradnje i promicanje primjera dobrih praksi.

Uz ministre i njihove izaslanike, regionalni će summit okupiti i predsjednike poslovnih zajednica (komora, udruga poslodavaca, i sl.) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Turske, navodi se u priopćenju.

Napisao

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.